A kaukázusi juhászkutya tényleg olyan aranyos és barátságos mint a Myrsky a juhászkutya címü filmben?
Nekem nincs, de szeretem a kutyákat.
Egy kaukázusi története:
Meglátogattunk valakit, kaukázusi volt a kertben. Hívta az asszonyt, az megfogta a kutyát, így tudtunk bemenni..
Fél év múlva el kellett altatni, mert már az asszony se bírt vele.
Lehet mondani, nem nevelték meg, bármit, de ez a történet vége.
Másik: kutyához értő emberek, sok kaukázusijuk volt:ennek 3-4 éves korára már csak bottal lehetett odatolni a kajáját, őket még nem, de lányt (23) már bántotta volna, nem merték egyedül hagyni vele, nehéz döntés volt, mennie kellett.
nézd meg még egyszer a filmet...! a Myrsky film nagyon jól bemutatja a fajtát! megvették kölyöknek, mindenki szereti, pufi gombóc, aranyos, aztán elkezd szökdösni, apuci egyre magasítja a kerítést, elkezdi durván bevédeni a kislányt, veszélyt jelentve ezzel az egész lakókörnyezetre. felforgatja az iskolát, és egy pici telefonfülkébe kerget be minden környékbeli embert a parkból, mert félti a kislányt, aki - ez is gyönyörűen látszik a filmen - nem tudja a kutyát irányítani. ezért ajándékozzák el egy tanyára, ahol a számára megfelelő terület áll rendelkezésére, és egy olyan gazda, aki ismeri a fajtát.
Myrsky a filmben nem barátságos, legalábbis nem mindenkivel... a családját megvédi minden valós és vélt támadástól, de ők ezt nem tudják irányítani (a filmben a kutyapszichológus is elmondja), a kutya veszélyessé válik. ám a csibéket, akikhez a film elején látszik, hogy hozzászokott, tehát szocializálva lett rá felnőtten is szereti. szintén egy nagyon szépen bemutatott és fontos tulajdonsága a fajtának.
mikor megnéztem azon túl, hogy kissé kiakasztott a főszereplő kislány állandó ajvékolása, nagyon örültem neki, hogy végre van egy film, ami a kaukázusi juhászkutyát olyannak mutatja, amilyen. minden jó és rossz tulajdonságával együtt.
A kaukázusi egy fajta. Azon belül is az számít, milyen vonalat tenyésztenek. Vannak köztük szinte az eredeti természetűek és vannak a kiállításra szántak, amelyekben már generációk óta a szelídség dominál. És a kettő között még sok variáns.
A film az film. Megírt történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!