Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hetes kiskutyát szeretnék...

8 hetes kiskutyát szeretnék mo-ról dániába hozni, mi ennek a feltétele?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam,hogy saját célra németo.-ba belehet vinni kölyökkutyát, aki még nem kapta meg a veszettség elleni védőoltást.

2013. okt. 10. 15:09
 1/10 Fincza Viktória válasza:
Én azt hallottam h be kell csipeltetni öket meg oltatni anélkül nem viheted németbe ! de sztem nézz utána mik a dániai állattartás feltételei és tedd megfelelövé a kutyust nekik ! és nem lehet gond
2013. okt. 10. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem a korának megfeleő oltások vannak irva, ez nem feltétlenűl tartalmazza a veszetségit. Azonkívűl chip, útlevél.
2013. okt. 10. 15:26
 3/10 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi válaszokat, azt tudom hogy chip,utlevél, oltásoknak meg kell lennie, de terjedelmes jogszabályt böngészve azt nem találtam meg hogy dániára vonatkozóan 8 hetes kutyust behozhatok-e veszettség elleni oltás nélkül.. ajándékba kaptam és most utazunk haza,ha most nem tudom kihozni fél év mulva tudom csak..
2013. okt. 10. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:
2013. okt. 10. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
A nagykövetségen kérdezd meg, szerintem tudnak segíteni. Vagy az állatorvost akihez vinni fogod. Az unokahugom is így tett amikor Holandiába vitte a kutyit.
2013. okt. 10. 15:52
 6/10 Maxitabi ***** válasza:

Azt olvastam, hogy oltatlan 3 hónapnál fiatalabb kölykökre engedélyt kell kérni a beutazáshoz-ha van bejelentett lakcímed (de nem írta hol-kitől)Dániába

Azt tudod, hogy az alábbi fajtákat és annak keverékeit tilos tartani Dániában??!!:1) Pitbull Terrier

2) Tosa Inu

3) Amerikanischer Staffordshire Terrier

4) Fila Brasileiro

5) Dogo Argentino

6) Amerikanische Bulldogge

7) Boerboel

8) Kangal

9) Zentralasiatischer Ovtcharka

10) Kaukasischer Ovtcharka

11) Südrussischer Ovtcharka

12) Tornjak

13) Sarplaninac

(csak németül találtam meg hirtelen, az első kettőre vonatkoznak a keverékeit sem)

Strandokon= tengerpart ápr 1 és szept 30 között és erdőkben is csak pórázon lehet a kutya-tilos elengedni!!

"Szállítható-e a kölyökkutya, ha még nem kapta meg a veszettség elleni védőoltását?

Egyes tagállamok engedélyezhetik a három hónaposnál fiatalabb és oltatlan állatok mozgását, amennyiben útlevél kíséri őket és születésük óta - a fertőzésnek valószínűleg kitett vadon élő állatokkal való érintkezés nélkül - születési helyükön tartózkodtak, vagy anyjuk kíséri őket, akitől még mindig függnek. Mivel útlevéllel kell, hogy utazzanak, útlevelet pedig csak azonosított állat kaphat, mindenképpen rendelkezniük kell mikrochippel vagy olvasható tetoválással.

Németországba oltatlanul csak nem kereskedelmi céllal vihető be kutya vagy macska.

(állatorvos igazolhatja, hogy eddig nem szabadon élt a kölyök, hanem anyjával volt!!! ezt jobb magatokkal vinni)

Vagyis lehet!! De dán nagykövetséget is kérdezd meg!

2013. okt. 10. 15:59
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat,mopsz kiskutyát akarok hozni..
2013. okt. 10. 16:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Na az még nem tiltólistás szerencsére.
2013. okt. 10. 17:19
 9/10 A kérdező kommentje:
A felsoroltakon kivül is meghatározzák lakóövezet szintjén,hogy milyen jellegű kutyus tartható. Ahol én lakom, kizárólag 1 kistestű kedvenc tartható, ivartalanitott.
2013. okt. 10. 17:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szertnék Dániában élni. Nekem boxerem van, majd a végén azt is tiltózzák:-\
2013. okt. 10. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!