FINOM tápot keresek, hol találom?
A LEGFINOMABB tápot keresem, halál komolyan ez a fő szempontom. Minimum középkategóriásat szeretnék, kicsi szeműt és ne betonkeményet, mert 3 és fél kiló a kutya.
Szóval, ami az embereknek az igazi csirkéből készült rántotthús, az a kutyáknak a .......... ?
A gumicukor is finom, mégsem azzal tömi az ember a kutyáját.
Ha minőség, egészséges tápot keresel, akkor: Brit, Taste of the wild, Acana, Orijen, Bosch, Josera
Ha finomságra utazol,attól a kutyád könnyen kipurcan 3 évesen.
Jó minőségű tápot kell hogy kapjon,de ha 1x is ott hagyja,te azt fogod gondolni,hogy azért mert nem finom.Pedig ez csak sima válogatás és semmi köze az ízérzékeléshez.
Én az Orijen-re mondanám,hogy az egyik legjobb minőség,mivel rengeteg húst tartalmaz,és nincs benne gabona.
De persze főzhetsz neki külön is,illetve léteznek nyers etetéses praktikák is,de ha nem pontosan állítod össze a dolgokat,akkor a kutya hiánybetegséggel fog küzdeni.
Azért akarok minimum középkategóriásat, hogy tudjam, a minőséggel nincs gond (ugye, gumicukros válaszoló?...) De ilyen tápból van egy csomó! És bocs, ha nem reklám, divat vagy presztízs szerint akarom etetni a kutyát, hanem a jó tápok közül a legfinomabbal.
Második: a főzésen én is gondolkoztam, de mivel nem értek hozzá, nem tudom miből mennyi kell, meg hát rengeteg pénz a színhús, inkább nem kockáztatok.
Épp ez az hogy nem az agyonreklámozott tápokat kéne venni (pedigree, chappi, morzsi és barátai) mert ezeknek a tartalma SZEMÉT. Csak tele van nyomva ízfokozóval, mert egyébként a kutyának eszébe sem jutna megenni. Sokszor annyira jól sikerül ez az ízfokozás, hogy a kutya a saját ürülékét is megeszi.
A jó tápok fel lettek sorolva. De ott van még a BARF módszer is, az még egészségesebb, csak akkor etetéskor nagyon ki kell számolni hogy a kutya miből mennyit kapjon. De vannak leírások, facebook csoportok, ahol vannak receptek, lehet kérdezni.
első voltam
Tök jó a szövegértelmezésetek.
Épp hogy nem a reklám meg a sznobizmus érdekel, kiváncsi voltam hogy más is keresett-e így kutyakaját, vagy vizsgáltak-e már ez alapján kutyakaját. Természetesen nem az ízfokozótól finom tápra gondolok, amikor ilyet keresek, de akkor ezekszerint mindegyik egyforma.
Akkor viszont - ha TÉNYLEG nincs még ilyen kitalálva (pedig mekkora kereslet lenne rá nem? csomó kutya kicsit finnyás...) hogy extrafinom extraegészséges, de adalék mentes táp - megkenem májassal, azt csak szereti.
A friskiesnek volt grilhúsos kajája, az meg nem túl jó. Szerintem ilyen szempont alapján nem gyártanak tápot:-)
Kérdező etesd BARF vagy PREY szerint a kutyust, a sajátjaimat elnézve nekik nagyon ízlik. Nem kerűl olyan sokba, bár az első körben beszerzett kiegészítők kicsit megdobják az árakat. Na meg igényel némi utänna járást. Nekem 3 kutyäm van, öszsúlyba 80 kg a kaja egy hónapban max15 ezer, úgy hogy nem kapnak csirkét mert egy allergiás. A lányos 8 kg-os kutyusának most csináltunk meg egy havi kaját 2000 ft volt, pedig még bárány máj is kerűlt bele:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!