Hogyan tudnám kicsit felizmosítani?
Mekkora poéngyár vagy #3... -.-
Én a pitemet futtattam biciklivel. A másik, hogy van nálunk itt egy nagy terület, ahol van út, és ott kocsi mellett futtattam. A harmadik módszerem, az aportozás volt. Utóbbit ökölnyi méretű labdával kezd, és először csak 1-2m-re dobd neki, és pár naponta mehet messzebbre is. Ha egész jó benne, visszahozza és neked adja, akkor később csinálhatod nagyobb ágakkal akár. Én pl. a Tiszába dobálom neki a botot, így úszik is közben.
Izmot építeni inkább 1 éves kor után ajánlatos, addig csak megterheled az ízületeit és csontjait, no meg most a növekedéshez és fejlődéshez kell az energia. Később kezdd el az izomzatát építeni: súlyhúzás (kezdetben télen szánkó, arra kis súly, majd egyre több, autógumi, stb.), ugyancsak később, mikor már kifejlődött vidd sokat túrázni, menjen sokat emelkedőn, dombon, hegyen (persze mértékletesen kell hozzászoktatni), illetve ússzon sokat. Az úszás azért is nagyon jó, mert nem terheli meg az ízületeit.
Nekem ezeket tenyésztő javasolta izomépítés, szélesedés gyanánt, igaz, rottinál :)
Nehogy elkezdd futtatni. Most a növésnek van itt az ideje. Elég neki a napi séta, játék. Nagyon maximum úsztathatod. Még fejlődésben van, nem kellene megterhelni az ízületeit. 1-1,5 éves kora után lehet majd izmosítani. Veszel neki egy húzóhámot és húzhatja az autógumit.
Addig is olvass utána a témának és építsd fel a programját, hogy szép fokozatosan kapja majd a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!