Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szüleim nem hajlandóak...

A szüleim nem hajlandóak törzskönyves kutyát venni? Azt mondják jó a menhelyi ingyenes is!

Figyelt kérdés

Sikerült kiharcolnom, hogy kaphassak egy kutyát. Aminek gondját is viselném, már évek óta bennem van, hogy szeretnék egyet, és nem hagynám ott a sarokban magára, nem tegnap találtam ki, hogy kell egy kutya, aztán majd vigye el apám sétálni, mert 2 hét múlva megunom...

Szóval ez most komoly.

És én előre gondoltam, és sokat-sokat olvastam a témában, olvastam kutyás könyveket is, meg kérdeztem az összes kutyás ismerősöm kifaggattam, hogy hogy csinálják, mit adnak enni, mikor kell elvinni... Szóval felkészültem a témában. Vinném kutya iskolába, meg mindig sétálni, de ez most lényegtelen! Nem beszélek mellé!

Én törzskönyves kutyát(dobermann) szeretnék, ami nem 5 ezer forint, minden oltás, chip, jó tenyésztőtől. És ugye hogy zeek a tenyésztők sokat foglalkoztak a kutyákkal, a szukával, és nem a 200ftos konzervvel etették a kiskutyákat, vagy a szukát, ezért nem fogják oda adni 10 ezerért a kölyköt.

És ugye meg kell fizetni azt, hogy a tenyésztő vállalja, ha betegsége lesz, vagy bármi baja, akkor felelősséget válla érte, hogy a kutyának van valami örökletes gondja akármi. De ezt gondolom itt nem kell senkinek magyaráznom.

Szaporítóktól nem kell kutya 20 ezerért, aztán ha valami baja lesz, akkor a szívem szakad meg, ha az orvoshoz kell elrohanni vele majd éjjel 2 kor!

És a szüleim nem hajlandóak fajtatiszta TK,s kutyát venni jó tenyésztőtől!

Az a mondat hagyja el folyton a szájukat, hogy: "annyi kutya van a menhelyen, ingyen... minek kell neked egy drága?"

De nem értik a lényeget, én fajtatisztát szeretnék, ami még nem élte át a sok szörnyűséget, amit az emberek tettek vele, kihajították, megverték, éheztették, és utána kimentették, és menhelyen tengődött, és akkor utána hozzám került!

De akkor is csak azt hajtogatják, hogy "Annyi menhelyi kutya van, ami nem drága, és minek fizessünk kutyáért..."

Én meg azt mondom erre, hogy "jó! Holnaptól tiltsák be a tenyésztőket, a Törzskönyvet elégetni! Nem létezik "fajtatiszta" kutya, fajta kiállítások többet nem lesznek! csak sima kutya! És mindenki aki kutyát szeretne CSAK menhelyről szerezheti be!"

Miért nem akarnak a szüleim jót nekem?

És mielőtt írnátok, nem nem vagyok elkényeztetett! Ha az lennék szó nélkül megkapnám azt a kutyát, olyan fajtát, ahonnan szeretnék!

2013. okt. 9. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:
Nem adhatom el, a szüleim nem engedik, már régen is volt róla szó. Azt mondták szó sem lehet róla, hogy eladjam azt, amit kaptam, és drága volt!
2013. okt. 10. 09:42
 52/65 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem dolgozol meg érte akkor? És mielőtt elkezdesz nyafogni van délutáni meg hétvégi munka is, és igen, nehéz lesz a suli mellett, hullafáradt leszel, de ha annyira akarod azt a dobermannt akkor megéri. Egy év alatt meglesz rá a pénz, illetve ha a szüleid látják, hogy mennyire komolyan gondolod és TESZEL is érte nem csak a szád sír, akkor ki fogják pótolni a hiányzó összeget és segítenek neked, ebben biztos lehetsz. Ha az én gyerekem lennél én sem adnék pénzt azonnal ha elfingod magad, hogy több százezres kutya kell, de ha megvan az első pár tízezer forint akkor már átgondolnám a dolgot.
2013. okt. 10. 10:09
 53/65 anonim ***** válasza:

tegnap 20:41 szerintem ő nem keverék dobi, egyszerűen nincs levágva a farka füle, és kicsit hosszabb szőre.

Más: A fajtamentők nem adnak örökbe Magyarországra kutyát.

2013. okt. 10. 10:41
 54/65 anonim ***** válasza:
Keveréknek van írva, csak hasonlít nagyon a dobi ősökre.
2013. okt. 10. 11:32
 55/65 anonim ***** válasza:
De a kérdezőnek keverék menhelyi nem elég jó.
2013. okt. 10. 13:20
 56/65 anonim ***** válasza:

Hátha mégis beleszeret. :)

Egyébként kérdező: ha már évek óta benned van, hogy szeretnél kutyát, akkor lehetnél annyira kitartó, hogy nyárig megkeresed a vételárát. Suli mellett amúgy sem tanácsos most kutyát venni, nyáron meg lenne elég időd rá. Addig lehet keresni diákmunkát.

2013. okt. 10. 13:31
 57/65 A kérdező kommentje:

ááh, így már nincs is kedvem az egészhez!

Ez olyan mint egy vacak számítógép. Ha nincs jó géped, nem akarsz netezni, ha befagy, akadozik, leáll, belassul...

Egy videót nem tudsz végig nézni.

2013. okt. 10. 13:57
 58/65 anonim ***** válasza:
100%
elég fura hasonlataid vannak. Én anno megláttam egy kiállitáson egy 5 hónapos barna szukát. Azonnal összeugrott a gyomrom, és azt mondtam, nekem csak ettől a kutyától kell kölyök. Végigkisértem a pályafutását, és amikor abba a korba ért, mégegy szerencse rám köszöntött, a kedvenc kanommal fedeztették be. Elsőként választhattam az alomból kiskutyát. de volt rá 3 évem, hogy az árát összegyüjtsem. Ha már ebben nem vagy kitartó, akkor te nem is akarod igazán azt a kutyát. És ha már most feladod, akkor már a nevelésénél az első akadályt sem tudod majd bevenni. igy azt mondom, jobb is ha letettél róla, mert neked nem való Dobermann.
2013. okt. 10. 14:27
 59/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a kutyák közt a Dobermann a MacBook Pro, egy menhelyi kutyus meg egy olyan gép amin még DOS fut? NAGYON DURVÁN el vagy tévedve, komolyan, ilyet én még nem is hallottam. :D Ne legyen kutyád, jó? Semmilyen. Légyszi.
2013. okt. 10. 14:41
 60/65 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez szép,egy géphez hasonlítod a kutyákat.

Az a baj,hogy tuti első akadálynál megállnál,mivel már most feladod. Egy Dobermann neveléséhez kitartónak,türelmesnek kell lenni. Ha meg lenne a kutya és nem "működik" úgy ahogy akarod,eladnád vagy mi,mert hiba csúszottt a gépezetbe?

Nem véletlenűl nem ajánlják kezdőknek első kutyának.

Könnyebb elrontani.

Pitbullokat és a rotikat sem ajánlják első kutyának,mert tapasztalt gazda kell hozzájuk.

Aki elsőnek egy erősebb fajtát választ az vagy eleve egy erős jellem vagy ért a kutyákhoz.

Az írásodból látszik,hogy nem vagy határozott erős jellem.

Ha az lennél akkor tennél is vmit a kutyáért.

Nem mindig a szülőkön kell felkapaszkodni.

Ha elakarsz költözni,de a szüleid azt mondják ők kertesházat nem vesznek neked csak panelt a belvárosban,akkor elsem költözöl mert te kertesházban akarsz lakni?

Tudod ha vmit akar az ember azért tesz is,így vagy úgy.

Nem pedig hisztizik,hogy ez meg az nem jó.

Örülj,hogy kapsz szó nélkül laptopot és még a kutyát is megengedték.

Vkivel ennyire sem törödnek a szülei vagy mert leszarják a gyereket vagy mert nincs pénzük.

Becsüld meg azt amid van!

2013. okt. 10. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!