Van egy Bolognese kis kutyám 1 éves és nagyon vad mindig megharap de annyira h vérzek. Néha nem lehet hozzá érni se. Mit csináljak hogy neveljem meg?
Találd meg a golyóidat. Ha lány vagy, akkor is. Ez néhány kilós szőrcsomó terrorizál, mondogasd ezt magadban addig, amíg meg nem unod, aztán tedd helyre.
Ha nem megy, menj el egy jobb kutyasuliba, olyanba lehetőleg, ahol nem csak hallották már a falkavezérség kifejezést, hanem rendszeresen alkalmazzák is.
Nem te vagy a falkavezér, azt hiszi feletted áll. Az én kutyám nagytestű, szintén egy éves és SOHA, még csak meg sem mert morogni akkor sem amikor lenyúltam a torkán hogy kiszedjek egy fadarabot amit le akart nyelni. Ha játék közben elragadja a hév és véletlen megkap (nem is fáj, csak érzem a fogait egy pillanatra) egyből lapít, nyalogat, bocsánatot kér. Szóval ami nálatok megy az egyszerűen nem normális. Ha ezt meg meri tenni veled a kutya, akkor a tekintélyed előtte 0.
1. Séta rendben szokott menni?
2. Ha egyedül hagyod több órára, nyugodt marad? "Egyben" van még a lakás?
3. Etetéssel hogy álltok? Mindent megeszik zokszó nélkül amit elé raksz?
4. Szobatisztaság rendben?
Ha ezek közül akármire nem a válasz, inkább keress fel egy kutyasulit, ott jobban tudnak segíteni neked mint mi a gép elől.
Sikeres 1 éve volt a kiskutyának, hogy a családot a fogai közé kapta.
Hihetetlen, hogy egy pár kilós kiskutyát nem lehetett már az első harapásnál helyre tennie valakinek.
Vagy elmentek vele iskolába , vagy amikor harap, megfogod a grabancánál és kiteszed onnan, ahol éppen vagytok.De egy pohár hideg víz a képébe sem rossz megoldás.
Grabancnál megfogást én is akartam írni, csak kimaradt. Amikor harapni akar azonnal megfogod a grabancánál és erőteljesen (nagyon fontos a hangsúly!) rászólsz, hogy nem szabad. Akárhányszor csinálja, te mindig így reagálsz és nem hagyod hogy harapjon. Hidd el, ha a grabancánál kapod el nem fog ellenkezni, ez számukra a legerősebb jelzés arra nézve, hogy ki a főnök. A legtöbb kutyát meg sem kell szorítani, elég ha finoman fogod meg és máris nyüszít -nem fájdalmában, egyszerűen tudja hogy rosszat tett.
Amúgy meg egy bolognese kutyáról van szó, nem hiszem hogy akkora dolog lenne összefogni a pofáját. Mégse egy fenevad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!