Mit csináljak, hogy a kutyám rágja a pelenkáját?
Mielőtt kérdeznétek,hogy minek kell neki pelenka azért kell mert pisilni fent is meg lent is szokott...
A kakilással nincs gondunk mert egyből jelzi ugatással ha kakilnia kell. Pisiléssel van gond inkább. Itthon ha fent is pisil, akkor nem a pelenkára. A pelenkát "játéknak" tekinti.(pedig nincs is kevés játéka amit rághatna.) Már 1db pelenkát szét is rágott.Határozottan rá szóltam de mit sem ér. Valami tanács?
3 óránként leszoktam vinni mikor itthon vagyok.
MINEK A PELENKA? Ha 3 óránként leviszed, akkor már rég szobatiszta lenne ha soha nem engedted volna neki hogy a lakásban végezze a dolgát.
Inkább tanítsd meg a szobatisztaságra.
1. DOBD KI A PELENKÁT!
2. Minden egyes lenti pisilésnél jutalom. (Simi, dicséret, amit szeret. -POZITÍV MEGERŐSÍTÉS!)
3. Ha fent bepisil akkor szó nélkül összetörlöd.
Sajnos nagyon elrontottad a pelenkával, de még rendbe hozhatod, ha követed az elmondottakat és elhagyod a pelenkát, másképp nem fog menni. Sok sikert!
Miért nem menne pelenkával?? Én is így neveltem a kutyámat! Mikor láttuk, hogy guggol akkor gyorsan felkaptam és a pelenkára tettem. Amúgy meg ha a kőre pisilt és feltöröltem akkor a pelusba is belenyomkodtam, hogy érezze rajta a szagát. Mindig leviszem sétálni de régebben lent nem akarta végezni csak fent.Aztán egy idő után már elkezdett lent pisilni. Nekünk a pelenka azért kell, mert iskolába járok és mikor egyedül van itthon tudjon hova pisilni. Pelenkát élete végéig fog használni és kicsit se él rosszabbul bármely más normális kutyánál. Ha úgy érzi pisilnie kell akkor pelusra megy és jutifalat! Ha séta idő van (azt megérzi) akkor lent pisil össze vissza.
Kérdező!
Szerintem nyugodtan használhatsz pelust és ha legközelebb otthon pisil és törlöd fel, akkor nyomkodd oda a rongy pisis részét a pelusnak arra a részére ahol rágni szokta. Hidd el akkor már nem fogja rágni!:P
Ha meglátod, hogy odaszalad a pelusra és intézi a dolgát gyorsan jutalmazd meg, simogasd és dícsérd! *Jajj de ügyes* (Én is így neveltem szobatisztaságra)
Sok sikert! :)
Szia!
Na hogy sikerült?Jól viselkedik már a kutyus?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!