Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy ne húzzon a...

Mit tegyek, hogy ne húzzon a kutyám sétáltatások?

Figyelt kérdés

A kutyám nagyon húz, mikor sétálunk. Ha rászólok (általában) nem húz annyira, de ha lát madarakat, vagy valami érdekes szagot érez, akkor néha előfordult (mikor nem készültem fel rá), hogy repültem utána, és a földön rángatott maga után.

Két kutyaiskolába jártunk már. Kiképzőkkel sétáltattam minden nap.

A fojtó semmit nem ér, mintha rajta sem lenne.

Azt a módszert is alkalmaztuk, hogy ha elém lép, én azonnal az ellenkező irányba fordulok, de nem használt.

Amikor kiképzővel sétáltattam, akkor úgy csináltuk, hogy nálam volt a póráz, de a kiképző rántotta meg, ha húzni kezdett (több, mint két méter magas férfi). Na, akkor azt hitte, hogy én rántottam meg, és aznap gyönyörűen sétált.

Mit kéne még tennem? Minden nap gyakorolunk, már 2 éve edzeni is járok, hogy ha muszáj, én is meg tudjam rántani, de észre sem veszi.

Amúgy 3,5 éves kutyusról van szó.

2013. okt. 7. 11:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, nagy a mozgásigénye, de valahogy el kell jutnunk olyan helyre, ahol tud rohangálni. És ez az, ami nehezen megy.
2013. okt. 7. 11:58
 12/14 A kérdező kommentje:

De akkor megpróbálom azt, hogy előtte rongyozunk itthon, hogy egy kicsit elfáradjon, hátha akkor könnyebben fog menni a séta.

Köszi a válaszokat!

2013. okt. 7. 12:00
 13/14 Imola Ágnes ***** válasza:
Akkor ez a baja...a túl sok energia. Próbáld meg úgy, hogy otthon addig fárasztod, amíg lihegve lefekszik, és csak utánna indultok el.
2013. okt. 7. 12:05
 14/14 anonim válasza:
használj szöges nyakörvet,gumis ,,szögek"-et befordítva, ennek az a lényege h ha meghúzod a pórázt akk olyan mint ha a falkavezér ráharapna a nyakára (nem sebesíted meg csak rendre utasítod vele)
2013. okt. 8. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!