Mit tegyek, hogy ne húzzon a kutyám sétáltatások?
A kutyám nagyon húz, mikor sétálunk. Ha rászólok (általában) nem húz annyira, de ha lát madarakat, vagy valami érdekes szagot érez, akkor néha előfordult (mikor nem készültem fel rá), hogy repültem utána, és a földön rángatott maga után.
Két kutyaiskolába jártunk már. Kiképzőkkel sétáltattam minden nap.
A fojtó semmit nem ér, mintha rajta sem lenne.
Azt a módszert is alkalmaztuk, hogy ha elém lép, én azonnal az ellenkező irányba fordulok, de nem használt.
Amikor kiképzővel sétáltattam, akkor úgy csináltuk, hogy nálam volt a póráz, de a kiképző rántotta meg, ha húzni kezdett (több, mint két méter magas férfi). Na, akkor azt hitte, hogy én rántottam meg, és aznap gyönyörűen sétált.
Mit kéne még tennem? Minden nap gyakorolunk, már 2 éve edzeni is járok, hogy ha muszáj, én is meg tudjam rántani, de észre sem veszi.
Amúgy 3,5 éves kutyusról van szó.
Köszönöm a választ Ágnes! :)
Így szoktam csinálni én is, de vagy nem vagyok elég határozott, vagy nem elég erős.
Egyébként csak akkor jön huzamosabb ideig láb mellett, ha közben jutalomfalattal tömöm. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!