Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a dolog manapság a...

Mi ez a dolog manapság a kutyásoknaál? Van olyan aki nem úgy választ kaját és életet a kutyának, ahogy a nagy könyvben meg van írva?

Figyelt kérdés
Leszögezem.Az én kutyám egészséges boldog kutya.Amit itt művel néhány ember az már szerintem túlzás.Ha valaki nem rohan a kutyával az orvoshoz,mert megy a hasa már állatkínzó.Hatvannyolcféle oltást adat be a kutyájának és ilyen-olyan tápokkal eteti.Az enyém is eszik tápot,de ha nem muszáj neki inkább a mi kajánkat eszi..kennel köhögése volt elvittem az állatoroshoz..aki azt mondta elég lett volna,ha kamilla teát adok neki..Sétálni sem akar annyit amennyit szerintetek kéne..hogy is van ez?Olyan nagy gáz ez?
2009. nov. 9. 09:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

Menhelyi kutyánk van, felnőttként hoztuk el. Amikor nézegettük őket, sokat beszélgettünk a gondozóval. Elmondtuk, hogy mi nem tudjuk csúcstáppal etetni, de egy olcsóbb tápot + házi kiegészítést gond nélkül. Tudjátok mi volt a válasz? Ők is így etetik őket, mikor mit kapnak adományba: tápot, éttermi vagy hentes maradékot (ez utóbbit nyilván megfőzve) rizzsel, némi zöldséggel.

Amikor a kutyit elvittük az állatorvoshoz, őt is megkérdeztük. A válasza: a legkiegyensúlyozottabban akkor tápláljuk, ha vegyesen kap tápot (szerinte közép vagy alsó kategóriánál ezt is váltogatni kell) és házi kosztot (nem moslékot!). Így etetjük - másra nem is telne -, már két éve velünk van, boldogan, egészségesen. A fogai ragyogó fehérek, pedig csak nagyon ritkán jut denta sticksre, a fogínye, kötőhártyája csillogó élénk rózsaszín.

Nem hiszem, hogy csak a méregdrága tápokkal lehet egy állatot megfelelően etetni. Aki megteheti, tegye, de ne ítélje el, ne nézze le azokat, akiknek erre nem telik.

Azt kell elítélni, aki moslékkal eteti, láncra verve hagyja sínylődni, ha beteg, akkor ellátatlanul a sorsra bízza a kutyáját.

2009. nov. 9. 11:06
 12/23 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem is túlzásba esnek itt páran!

Fölleg ez a kaja kérdésben...a szüleimnek 2 foxijaívánjvan...nyáron kevesebbet föznek mert olyankor ugye nem kívánja az ember a föttételt ilyenkor a kutyák tápot kapnak többnyire....mondanom se kell ugy néznek ki olyankor mintha éheztetnénk öket...most voltam otthon csak házi kosztot kapnak és erösek jókedvüek!

Nekem egy yorkim van, it rinyál mindenki hogy ilyen olyan táp meg igy kell kényeztetni ugy kell kényeztetni...az én kutyám télleg csak a nagyon fontos dolgokat kapja meg és a legtöbbször ö is azt eszi amit mi...nagyon gyorsan fejlödik és nagyon boldog kutya!

De sok más hülyeséget is beszélnek itt...pl h a kutya etetése után nem lehet levinni sétálni a kutyát...PERSZE! az én kutyám eszik mire átsétál a lakás másik végébe már kakil is ...akkor most h szoktassam a szobatisztaságra...

Szerintem minenkinek a maga ösztönére kell hallgatnia kutyanevelésben...a kutya ugyis alkalmazkodik a gazdihoz!

2009. nov. 9. 11:21
 13/23 anonim ***** válasza:
48%

Tudod, ebben a mai világban a pénz körül forog a világ, amit a kutyatápgyártó cégek ki is használnak, a sok világtalan hülye, idióta ember, meg követi, mint a divatot...Mert azt hiszi, az olyan jó, meg kényelmesebb is. Nem kell vele foglalkozni, aki hülye...és akinek van rá felesleges pénze, csinálja, vegye, hagy gazdagodjon a puccostápgyártó cég!

Én se ,,kényeztetem,, ilyenekkel, hol maradék, hol főtt csirkefej, néha kutyaszalámi, száraztáp amit meg se eszik, néha konzerv. Keverék kutyám van, és nagyon jó húsban, és egészséges, hírből se hallott puccostápról.

2 éves, állatorvosnál még nem volt, mert nem volt rá ok.

Az állatorvosokról meg annyit, hogy horribilis összegeket kérnek, ők is a pénz körül forognak már, itt már nem az állatokról szól.

És ettől még nem fogok lemondani se a kutyámról, se a cicámról, csak azért mert nem vagyok gazdag, nehogy már minden jó már csak a pénzeseknek járjon, nehogy már ne tarthass állatot, mert nem tudod megvenni a pucckaját, meg stb.

És mégis, boldogok az állataim..

2009. nov. 9. 12:00
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

És még egy kis hozzáfűznivalóm:

,,Egy kutyának nem kell se luxus autó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy út szélén talált bottal. Lehetsz gazdag, vagy szegény, buta vagy okos, agyafurt, vagy tökkel ütött. A kutyádnak mindegy. Ő csak szeretet kér, és ad. Beéri egy út szélén talált bottal. Lehetsz gazdag, vagy szegény, buta vagy okos, agyafurt, vagy tökkel ütött. A kutyádnak mindegy. Ő csak szeretet kér, és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen, és olthatatlan szeretettel?,,

Marley meg én

2009. nov. 9. 12:01
 15/23 anonim ***** válasza:
58%
Jól elbeszélgettek itt egymással, és meggyőzitek egymást, hogy "igen, jól csináljuk". Azért szórakoztató olvasni, ne hagyjátok abba! :)
2009. nov. 9. 13:13
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
Te nem így csinálod, én igen, a különbség csak annyi, hogy én mindig biztos lehetek benne, hogy jól tartom a kutyámat és boldog, te meg csak feltételezed, lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nem. Amúgy miért baj, ha én beadatok 68-féle oltást és prémium táppal etetem? Nem a te pénzedet költöm! Egyébként pedig érdekelne, mit nevezel te felesleges oltásnak, a kötelező veszettség ellenit, vagy a kombináltat, ami egy sor súlyos betegséget megelőz?
2009. nov. 9. 13:31
 17/23 anonim ***** válasza:
60%
az ember a saját gyerekével nem törődik ennyit(persze nem babára gondolok), mint itt néhányan a kutyájukkal.. legalábbis ezt írják.. azért kíváncsi lennék, ha a kutya beszélni tudna mit mondana?:)
2009. nov. 9. 16:13
 18/23 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem azt mondaná, hogy ne szúrkáltass a fehér köpenyesel és ne túrkáljon a $eggemben minden hónapban, és ne piszkálj már egész nap, és néha adhatnál abból a sültcsirkéből is amit eszel, nem ezt a xar kemény tápot rágóm évek óta óraszám... szerintem...
2009. nov. 9. 16:58
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
Azt a sz@r kemény tápot úgy várja, hogy mikor eléteszem, már folyik a nyála földre, utána ráveti magát és 1 perc alatt felfalja. Amikor meg mi esszük a finom sült csirkét, akkor a kutya békésen alszik az asztal mellett, és eszébe sem jut kunyerálni. Valószínűleg több esze van mint itt egyeseknek, és tudja, hogy az az agyonfűszerezett madár nem tesz jót neki.
2009. nov. 9. 22:33
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
Valóban túlzásba esnek egyesek de azért szögezzük le, hogy ha valaki kutyát vesz akkor kötelessége a legtöbbet megadni neki, amit csak tud és mindezt ésszerűen tenni. Amíg így van, nem lehet senkibe belekötni. Sokan úgy vannak vele, hogy a kutya azért van, hogy maradékot egyen, hogy őrizze a házat és nem kell neki szocializáció. Naná, hogy ez a felfogás sokak számára vérforraló, mint nekem is!
2009. nov. 10. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!