A kutyusom ( tacskó ) 4hónapos elmúlt . Még nem mertem neki csontot adni . Milyen csontot kaphat, amitől tuti nem lesz baja?
Bármilyet, kivéve csirke csontot!
4 hónaposan még nagyon kis mohók. Lehet hogy lenyeli egyben és megfullad. Vagy nem rágja meg rendesen és kiszúrja a kis belét.
Farhátat nyugodtan adhatsz neki ebben a korban is. A Láb, nyak, mellcsont is mehet!
A szárny, és a comb már nem!
Én pulykacombot, vagy szárnyat vettem, kifiléztem, és azt a csontot adtam neki. (a szárny csontjai kisebbek)
Ezeknek a végén jól elvolt egy darabig, a porcogókat lerágcsálta. Mikor már a csontnak csak a "csöves" része maradt meg, azt elvettem.
A láb szintén csöves csont, főve nem ajánlott ugyanúgy mint a comb csont, vagy a szárny csont. Nyersen viszont nyugodtan adható az is.
Főve farhát, mellcsont, nyak adható. Bár én azt mondanám ad neki nyersen, főve megváltozi a csont szerkezete és szorulást okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!