Mien kutyát vegyekkk?
Még gyerekkoromban volt "szerencsém" egy illetőhöz aki németjuhászokat tenyésztett.
Nos, az ő többszörösen díjnyertes gyönyörű kutyája idős korára tényleg "megbolondult" és rátámadt.
Kb el tudom mondani miért: mert igazából hülye volt. Egész életében csak parancsolgatott a kutyának, ezt csináld, azt csináld, de ahhoz nem volt elég intelligens, hogy tényleg "megismerje" az állatokat, és legalább valamennyire érdemben foglalkozzon vele.
Szerintem ennél több az, akinek a kutyája csak "ülni, feküdni" tud úgymond, de szeretve van, és a gazdája tényleg ismeri őt.
Szóval ilyen alapon tényleg megbolondulhat bármely kutya, ha a gazdája hozzáértőnek gondolja magát, de igazából embertelen.
Normálisan foglalkoztatott kutya aki minden nap kielégítheti a szellemi és fizikai szükségleteit nem bolondul meg. Egyébként az nj helyében én is megbolondulnék ha egy kertben kéne naphosszat rohangálnom minimális ingerkörnyezet és foglalkozás mellett.
Amit mindig kihangsúlyozni kell, hogy kutyát csak megbízható kennelből és tenyésztőtől szabad venni főleg ha kisgyerek mellé lesz (egyébként is de gyerek mellé tényleg fontos, hogy egy idegrendszerileg stabil állat legyen.
Tehát ha normális tenyésztőtől (nem ilyen hirdetéses oldalakról) veszel kutyát plusz rendszeresen foglalkozol vele akkor nem lesz gond.
amúgy a kérdés "milyen kutyát vegyekkk" kb arra emlékeztet mint mikor azt mondják: "milyen cipőt vegyek a kabátomhoz"?
Első válaszolóval értek egyet: így inkább semilyet.
Napi 2-3 óra intenzív mozgást tudsz nekik biztosítani? az
Plussz 1 óra szellemi lefárasztás?
Szóval összeségében 3-4 órát tudsz foglalkozni a kutyával?
Ha nem akkor egyik sem való neked,a német juhász munkakutya igényli a foglalkozást,különben megbolondul,de csak is a gazdája miatt.A foxi meg nagyon pörgős vadász kutya,kevés mozgás hiányában vele is lehetnek gondok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!