Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Benti vagy kinti kutya?

Benti vagy kinti kutya?

Figyelt kérdés
Aki tartott már mind a kettőt! Ti mit gondoltok, melyik és miért?

2013. okt. 2. 18:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Benti. Gyerekkoromban volt két kinti kutyánk. Annyi az emlékem róluk, hogy hogy néztek ki, meg hogy nagyapám napi egyszer adott nekik kaját. Meg amikor kimentünk a kertbe, ők is ott voltak, és kb ennyi. A mostani, benti kutyáimról mindent tudok kb. Azt is, hogy mikor szomorú, hogy mikor fáj a hasa, ha valami bogyó beleragadt a szőrébe és nem tudja kiszedni... Most őszintén. Kinti kutya megkapja a vacsit, te bemész, éjjel fáj a hasa, észreveszed? Dehogyis... Egy benti kutyánál ez nem is kérdés, mert akár éjjel kettőkor is meghallod, ha nyüszörög a kosarában...
2013. okt. 2. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
60%
Benti, de a legjobb a benti kinti. Nálunk a kert az csak játszótér, éjszaka és ha nem vagyunk itthon akkor csak bent vannak. Sokkal közelebb lehet így kerülni hozzájuk,sokkal jobban kötődünk egymáshoz. Ismerem minden rezdülésüket, tekintetüket. Ha éppen nem is velük foglalkozunk akkor is velünk vannak amire szükségük van nekik is és nekünk is. Nyáron nem kell megdögleniük a melegben, télen nem kell fagyoskodniuk. Jó úgy elaludni, hogy hallom a szuszogásukat :) Ha bármi bajuk van azonnal észreveszem. Egyikük 4 hónaposan bélgyulladást kapott, a tünetek éjszaka jelentkeztek, 3/4 óra múlva már a dokinál voltunk ha kinti kutya lett volna akkor egész éjszaka szenvedett volna, amibe belegondolni is rossz. Amikor a szüleimmel laktam csak kinti kutyáink voltak. Már akkor is sajnáltam őket, most így utólag látva a kutyáim életét még jobban sajnálom őket :(
2013. okt. 3. 00:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Az első örökbefogadott kutyám kinti kutya volt. A menhelyen is és előtte is. Késő ősszel fogadtam örökbe. Amikor munkából hazamentem kb. 1 órát sétáltunk, aztán a kertben kicsit kint voltam vele. Vacsi és én bementem. A kutyus nem reklamált, viszont én egy idő után nagyon vacakul éreztem magam. Itt egy lény, én bent, ő kint. Végül beengedtem, és milyen jól tettem. :)

Ma már négy kutyám van, de fel sem merül a kinti kutyaság. Így szeretem, így szeretik. Ketten már kicsit idősebbek 7-8 év körüliek, jól is esik nekik a kutyaágyban, kanapén bevackolódni, pláne nyirkos hidegben.

Arról nem beszélve, hogy nekem milyen jó, hogy akármikor megsimizhetem őket, beszélgethetek velük. Egyikük pl. ha beszélek hozzá hegyezi a radar füleit és forgatja a fejét, próbálja megérteni minden szavamat, nagyon édes.

Arról nem beszélve, hogy szemmel tudom tartani őket és tényleg azonnal észreveszem, ha valami nem stimmel velük.

2013. okt. 3. 17:34
 14/20 anonim ***** válasza:
Az hogy egyesek lusták időt tölteni kint a kutyával nem a kinti tartás hibája hanem a gazdáé. Nekünk régen kint voltak kutyáink, mint akkoriban mindenkinek, és többszörösen vizsgázott, kiképzett kutyák voltak, a fal tele volt a díjaikkal. Ráadásul egyik sem az a tipikus könnyű munkakutya volt. Pedig be sem tehették a lábukat a házba. Nekem a legjobb emlékeim hozzájuk kötődnek, és mindegyikre emlékszem pontosan. Na persze mert nekem mondjuk meg volt tilva hogy folyton bent üljek és tv-zzek meg ilyenek... Manapság persze kinti-benti kutyáim vannak, mert ez a 'divat' de őszintén szólva semmi változást nem látok. Azt pedig egyenesen felháborítónak tartom, hogy egyesek megpróbálják megszabni, hogy másnak milyen kapcsolata lehet a kutyájával attól függően, hogy hol tartja. Ha ez így van, akkor miért van ennyi nevetséges gondja a legtöbb embernek a kutyájával, nem jön vissza, még a nevét sem tudja, nem lehet elengedni, nem tisztel... Nekem soha ilyen gondjaim nem voltak amikor kint tartottam kutyáim (persze most se) és sokkal jobb kapcsolatom volt velük mint az ilyen válaszolóknak. Ahol nagyobb divat bent tartani a kutyát ott nem megszűnnek a problémák, hanem az állatkínzós, szaporítós, elhanyagolós, harapós stb esetek ugyanolyan arányban fordulnak elő. Csak bent. Magyarán a benti tartás nem valami csodaszer ahogy itt sokan esküdnek rá.
2013. okt. 3. 18:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Ja és a betegséghez. Először is aki olyan fajtát tart, hogy minden nyavajája van, az készüljön is fel rá. Nekem eddig egyik kutyámnak sem volt semmi komoly baja, pedig nem ma kezdtem. Na ne röhögtessetek már, fáj a hasa? Ugyan mitől? Csak azt eszi amit én adok, az meg értelemszerűen olyan ami jó! Belragad egy bogyó?? Úristen, selyempapírba ne csomagoljam?

És ha akkor lesz rosszul a kutya amikor nem vagy otthon, akkor mit csinálsz?

Amúgy meg nem mindenkinek van szüksége nyüszítésre, hogy észrevegye a bajt. Eleve nem minden kutya nyüszít, mivel sokkal nagyobb a tűrőképességük. Én akkor is felébredek ha probléma van, ha kint van a kutya (vagy a macska, teszem hozzá). Na most akkor mi van? Lehet jobb a kapcsolatom velük mint annak aki 24 órában a fenekében van?

2013. okt. 3. 18:08
 16/20 A kérdező kommentje:

Tisztelt utolsó válaszadó!

Örülök, hogy írtál és megosztottad tapasztalataidat!

Annak viszont kevésbé örülök, hogy más korrekt válaszadókat sértegetsz!

Itt senki nem ítéli el a kinti kutyatartást, csak éppenséggel több válaszadó voksolt a benti mellett.

Én annak viszont nagyon örülök , hogy minden gazdi írásból sugárzik a kutyája iránt érzett nagy szeretet.

Igen, van aki szigorú,képzi a kutyáját és akinek ez nem fontos inkább "kényezteti". A lényeg ha mindenki ilyen lenne mint ez a két véglet , nagyon sok boldog kutya lenne a világon! Sajnos tudjuk, hogy ez nem így van!!!

Szerintem ti mind jól csináljátok, amit csináltok , bár mindenki ilyen lenne!!!!!!!!!!!!!

2013. okt. 3. 18:47
 17/20 sippara ***** válasza:

A kérdezőt miért nem lehet felpontozni? :)

Kedves utolsó, egyébként totál feleslegesen akadtál ki, senki nem mondta, hogy MINDENKI, aki kint tartja a kutyáját, napi egyszer látja. Azt mondtuk, hogy ez az átlag - hozzáteszem, bár a hozzád hasonlók képeznék a "kertikutyások" túlnyomó többségét, de sajnos ez nem így van. Persze, van nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok szar gazda, aki lakásban tartja a kutyáját, ennek sem állítottuk az ellenkezőjét.

2013. okt. 3. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:

Bocsi, de nem én kezdtem a sértegetést, hanem azok akik kijelentik, hogy a kinti kutyát napi egyszer látják és csakis rossz lehet a kapcsolatuk. Ha ez igaz lenne, akkor a benti tartás elszaporodásával a problémáknak is csökkenni kéne, amiről pedig tudjuk hogy nem így van. Láthatod, hogy például amerikában mennyi benti állatknízásos eset van, ahol nem egyszer több 100 állatot mentenek ki egy házból...

Amúgy ha figyelmesen olvasol láthatod, hogy NEM vagyok kertikutyás! Oda rakom a kutyáim ahol éppen megfelel abban a pillanatban. És ugyanúgy kiállok azok ellen is akik szerint a kutya csak kintre való.

2013. okt. 3. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Én úgy olvastam, hogy mindenki saját a tapasztalatáról írt, nem általánosságban. Ezen miért kell megsértődni?

Az meg nagyon fura, hogy azért kinti-benti a kutyád, mert ma így szokás, de Te igazából nem gondolod ezt jó megoldásnak. Akkor tartsd kint őket, kinek mi köze hozzá, ha egyébként nem csak kajaosztáskor látod őket, hanem eleget foglalkozol velük!!!

2013. okt. 4. 11:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem azért engedem őket be mert így szokás. Csupán akkor gondolkoztam el rajta jobban, amikor láttam, hogy ez elterjed. De ha én teljesen elfogadhatatlannak tartanám akkor nem érdekelne mi a divat.

De mégis milyen tapasztalatról beszélnek? Ők kijelentik, hogy egyszerűen nem lehet jó kapcsolatod és kész. Mikor a többi x milliárd ember nem is ismerik, nem tudhatják, hogy nekik milyen a kutyájukkal! A legtöbb ember aki itt válaszol alig ért a kutyákhoz, rengeteg problémája van velük és szinte semmit sem tudnak a kutyái. Amit ő "jobb kapcsolatnak" ítél meg, az simán lehet valami teljesen más amit csak félrefordított. Mint ahogy a kérdező is azt hiszi, hogy egy elkényeztetett kutya lehet boldog, ami nem igaz.

2013. okt. 4. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!