Mit kéne csinálni h ne csinálja ezt a kutyánk?
Van egy 1,5 éves németjuhász kuvasz keverék kutyánk és olyakat csinál h megharap minket. Pl. ma is anyukám bokáját harapta meg el is verte érte apum nagyon. Akkor volt olyan h az ajto elött feküdt ès valaki beakart menni nem tetszett a kutyának és elkezdett morogni mint egy idegenre.
Ezek ellen mit lehetne tenni h ne csinálja?
Nem olyan gondolok h elaltatni ès társai.
Na szervusztok, az agyon ütös válaszadó vagyok.
Kicsit ledöbbentem hogy a válaszom ekkora felháborodást keltett. Nem mondom hogy bocsánat. mert mivel nem kutya vagypk, gondolom már nekem nem nézitek el a rosszalkodásom.
Gyerek az más. Ha azzal foglalkozunk, nem csak a kiharapott labdát hozza vissza, ha eldobjuk.
Ám megkérdeztem pár kollégámat a munkahelyemen. (házi orvos ma nem rendelt) és ők is, hasolló véleménnyel voltak, bár nem mind ilyen drasztikus véleménnyel voltak. NEkik van pénzük altató injekcióra.
Aki meg ezért engem agyon akar ütni. Magyargencs, Petőfi u. 17alatt megtalál:) de ha enyi esze van hogy egy harapós kutyánál töbre becsül egy embert, azt csak sajnálni tudom.
Kérdező, neked meg drukkolok, hogy valahogy megtudd nevelni a kutyád mielött még komolyabb sérülést okoz nektek, vagy valaki másnak, ha már nem akarod kinyirni. De szerintem menhelyről ingyen adnak normálisabb kutyát, és hidd el azt jobban fogod szeretni, amelyik hizeleg neked, és nem a házatokat óvja tőletek.
Üdv. Gábor
Kedves Gábor...ha a kérdező nem ÉRT a kutyaneveléshez,az összes kutya harapós lesz a kezei között.
Mert egy kutya nem úgy születik,hogy ez harapós,ez nem harapós,ez félős,ez meg hülye.
Az összes kutya ugyanolyannak születik és az ember felelőssége,hogy milyenné válik.
Üdvözlöm a kollegáidat,hogy a magyar "felnőtt" dolgozó társadalom egy része,ilyen hatalmas szakértelemmel bír,illetve az empatikus képességeket ne is firtassuk.
SOHA nem az állat a hibás,akkor miért ő szenvedjen érte?
De gondolom nálatok mucsaröcsögén,ha valaki nem ért a kutyákhoz,akkor a kutya a hülye.Nyilván...a legkézenfekvőbb logika a világon.Csak erre ne legyen senki büszke,mert ezt inkább szégyellni kéne...
22es válaszra. A kérdésből az olvasható, hogy a kutya kötekedett elöször aztán az apja verte meg a kutyát ezért, ami szerintem természetes reakció. Gondolom, ha az utcán beléd kötnek, te sem a nézed el neki, mondván hogy ő nem tehet róla, nem volt gyerek szobája.
Az állatoknak is hasollóan van veleszületett személyiségük. Ha egy kutya agresszív vérű nem tudsz vele mit kezdeni, hiába neveled kölyök korától szeretetre. Ez csak köztetek, kutya fanatikusok közt van.
"A kérdésből az olvasható, hogy a kutya kötekedett elöször"
Nem. Kicsit átfogalmazom a dolgot, hogy a kutya szemszögéből is lásd kicsit. Valaki elhoz az otthonodból, majd kidob egy kertbe. Napi egyszer kapsz enni, talán néha játszanak is veled - ami valószínűleg önmagában is megijeszt, mert nem szoktattak rá soha -, majd tesz valami ténylegesen ijesztőt (mondjuk feléd csap, vagy akár csak föléd emeli a kezét - ösztönlényekről beszélünk). Te felkapod magad elé a kezeidet, és valami olyasmit mondasz, hogy "ne" (ezt jelenti ugyanis a morgás: ne közelíts, hagyj békén) - mire az illető agyonver.
"aztán az apja verte meg a kutyát ezért, ami szerintem természetes reakció."
Természetes reakció? Kitől? Egy ősembertől? Ha a gyereked meghúzza a hajad, lekeversz neki egy olyat, hogy a fal adja a másikat?
"Gondolom, ha az utcán beléd kötnek, te sem a nézed el neki, mondván hogy ő nem tehet róla, nem volt gyerek szobája."
Ha a saját gyerekem köt belém, akit ÉN NEVELTEM, akkor bizony, másképp reagálok, mert én basztam el, nem a gyerek.
"Az állatoknak is hasollóan van veleszületett személyiségük."
Ez az a helyzet, amikor igazat állítasz, csak nem érted :D Igen, vannak születetten félénkebb, vagy éppen dominánsabb kutyák, de minden mást - így a nyílt agressziót is - az ember tanít be.
"Ha egy kutya agresszív vérű nem tudsz vele mit kezdeni, hiába neveled kölyök korától szeretetre."
Nem igaz. Érdemes utánanézni a kutyák rehabilitációjának, mondjuk vehetjük kapásból Smiley esetét, akit ezen a nyáron koboztak el több év elletés, verekedtetés, ember ellen nevelés és verés után úgy, hogy állatra és emberre egyaránt veszélyessé nyilvánították - mára szájkosár nélkül sétál tömegben és ismerkedik más kutyákkal, emberekkel.
Summa summárum, az a helyzet a gondolkodásmódoddal, az érvelési készségeiddel, meg úgy egyáltalán a kommentjeidből levonható intelligenciáddal, hogy lehet, hogy ez a sarki kocsmába, meg a haverokhoz elég, de ide egy csöppet kevés lesz.
Legyen igazad kisbarátom.
Ha a kutyákat istenként tiszteled, szereted, bśrmi rosszat is csinálnak, én elfogadom az álláspontot.
Én csak azt sajnálom ha majd megtámad az a kutya majd valakit, és nem ussza meg csak boka harapással, hanem pl az arcába harap a kérdezőnek.
Részemről ennyi.
További szép estét ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!