Meglehet tanítani felnőtt korban a kutyát, hogy a nagy
dolgát csak egy helyen végezze?
Figyelt kérdés
Szobatiszta kutyáról van szó, panelban lakunk ,Ő ki lett szokatva az erkélyre mikor terveztük babócát így ,ott van neki kutyaháza ,tálja ,játék stb. eléggé megszokta és a szobatisztaság is megmaradt neki :D-ennek lassan 2éve már.
Viszont költözünk kertesbe ,így neki is jobb lesz,de nem tudom meglehet e tanítani vele,hogy nem úgy mint séta közben oda pottyant ahova akar,hanem egy bizonyos helyre csak-így nekünk se kell mindig körbe járni a kertet,hogy hol a "bomba" :P :) (3éves lesz )
Akkor mázlitok van. :) Első kutyámnak én is ilyen homokos kutyavécét építettem. Még szoktatni is próbáltam rá. Csupán a macskák nem szerepeltek az eredeti képletben. Őket ugyanis nem kellett szoktatni, azonnal tudták mire való, így pár napon belül kiderült, hogy a kutyám kaja után csemegézni jár oda.
2013. okt. 1. 15:12
12/23 A kérdező kommentje:
sippara: nem vagyunk Ősemberek :P nem értem mért ítélkezik vki ,aki nem ismer-és a kutya NINCS KISZORÍTVA-UGYAN ANNYI TÖRŐDÉS VAN VELE IS-(napi3x séta,játék friss víz,étel,simi stb.iskolázott kutya),MINT MIKOR KICSI VOLT ÉS BENT LAKOTT-ÉS FÜRDETVE VAN-NEM BÜDÖS KUTYA ÉS MINT ÍRTAM SZOBATISZTA!!!!!!DE ILYEN "ŐS TULOKKAL"nem fogok vitatkozni,én tudom ,milyen körülménybe van a kutya ti meg higgyetek amit akartok.A normálisan válaszolóknak köszönöm.
2013. okt. 2. 11:29
13/23 A kérdező kommentje:
Ui: látszik nincs gyereked,de olvass utána egy légtérbe ne legyen a pici és az állat-ami panelba elkülönítés nehezen oldható meg másképp
2013. okt. 2. 11:32
14/23 sippara válasza:
Miért ne legyenek egy légtérben? Mit terjeszt az a szerencsétlen állat, anthraxot? :D Te hogy élted túl eddig mellette? Gondolom, utcára hermetikusan zárt hörcsöglabdában jár a gyerek, te pedig fertőtlenítőkamrán keresztül lépsz a lakásba :D Ne haragudj, de azt hiszem, bőven eleget tudok rólad azzal, hogy a szobakutyát kiraktad az erkélyre egy kutyaházban :D
2013. okt. 2. 11:36
15/23 anonim válasza:
Miért ne legyen egy légtérben? Nálunk két 65 kilós szőrmók várja a babát! Milyen jót fog majd aludni a kicsi a nagy macik között!
2013. okt. 2. 12:06
16/23 A kérdező kommentje:
erre nem írnék semmit,de ezt te se gondoltad ugye komolyan kedves utolsó?!
2013. okt. 2. 20:19
17/23 A kérdező kommentje:
A kutya - mondja Dr. Németh József állatorvos - számos kórokozót hordoz.Az újszülöttet természetesen nem okos ötlet átadni a család kedvencének, hogy az össze-vissza nyalogathassa, de később, a kúszó-mászó korszakban a kisbaba sokkal nagyobb ellenálló képességre tesz szert, ha egy tisztán tartott, állatorvos által legalább félévente megvizsgált családi kutyával osztja meg életterét. A kutyát meg kell tanítani arra, hogy a gyermek játékai tabuk a számára, és a gyermeket is rá kell venni ugyanerre. -Mi is totyogóként mutattuk meg először a kutyánknak-azóta nagy haverok.
2013. okt. 2. 20:23
18/23 A kérdező kommentje:
érdemes hozzászoktatni az érkezésére is.Mi is ezt tettük.
Ha már megszületett a kis trónörökös, küldjünk haza a kórházból a kutyusnak egy babaillatú ruhácskát vagy pelenkát. Engedjük, hogy jól megszaglássza. Ha feladatát alaposan végezte, jutalmazzuk meg valami igazán jó falattal. Mire a pici megérkezik a kórházból, a kutya egy kellemes dologgal kapcsolja össze az illatát.
Fontos szabály, hogy ne engedjük játszani a pelenkával vagy a ruhácskával!
2013. okt. 2. 20:26
19/23 A kérdező kommentje:
SIPPARA:BOCSI,DE SZHa már megszületett a kis trónörökös, küldjünk haza a kórházból a kutyusnak egy babaillatú ruhácskát vagy pelenkát. Engedjük, hogy jól megszaglássza. Ha feladatát alaposan végezte, jutalmazzuk meg valami igazán jó falattal. Mire a pici megérkezik a kórházból, a kutya egy kellemes dologgal kapcsolja össze az illatát.
Fontos szabály, hogy ne engedjük játszani a pelenkával vagy a ruhácskával!
2013. okt. 2. 20:28
20/23 A kérdező kommentje:
sippara:sz@rt se tudsz és az írásaid is téged minősítenek.Bocs az egész feltevéseden csak nevetni tudok :)
nekem nem lett bajom-én már nem vok csecsemő,de te agyban totál ott tartol még
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!