Kutyasétáltatás mobiltelefonálás közben? Csak engem idegesít nagyon?
Ne haragudjatok, de ki kell magamból írni a dühömet, mert felrobbanok. Most voltunk lent az esti sétán a kutyámmal (3 éves shar pei) mikor az egyik sarokból ránk "rontott" egy őrjöngő, hisztérikus yorkshire terrier. Lehetett nagyjából 1 kilós a méretei alapján, de olyan jelenetet rendezett mintha minimum rátámadt volna a kutyám. Habzó szájjal rángatta a pórázt, mire az őt sétáltató "értelem" oda sem nézve megállt, és hagyta hogy a kutya csináljon amit akar, mert éppen telefonált. Persze egyből letiltottam a kutyát, nem is csinált vele semmit pedig a lába előtt toporzékolt szerencsétlen yorki. Az zavar ebben, hogy egy kutyának pont a séta során kéne a kapcsolatot kialakítani a gazdájával, parancsszavakat tanulnia, másról nem is beszélve... Erre azt kapja, hogy a hisztije nincs lekezelve, ráadásul a gazdája felé sem nézett(!!!) nemhogy felénk. Ha ezt megcsinálja a környéken lakó argentin doggal, akkor ez a kiskutya már nem él. Ráadásul nem először látok ilyet, mármint hogy az emberek folyamatos telefonálás közben sétáltatják a kutyát és egyetlen egyszer sem szólnak hozzá/rá. Velük sem először találkoztunk, akkor is telefonált az úriember csak a kutya nem vett minket észre. Az meg sajnos tény, hogy ilyen tapasztalatom eddig csak apró kutyákkal volt, a nagytestűek szépen sétálnak a gazdájuk mellett, és sokkal nyugodtabbak is mint ezek a szerencsétlenek, akiket amúgy nagyon sajnálok.
A kérdésem az, hogy én reagálom túl, vagy jogos a felháborodásom? Már azon gondolkozom, hogy legközelebb jó hangosan odaszólok, hogy a telefon túlvégén is hallják, hogy talán a kutyájával kéne foglalkozni telefonálgatás helyett...
Engem is idegesít.Lehet olyan eset,hogy fontos dolog miatt hívnak kutyázás alatt valakit,az más.
De volt olyan nagytestű keverék kutya,akinek a tulajdonosa MINDEN sétáltatás alatt,a nap minden szakában amíg lent volt a kutyával,folyamatosan pofázott a telefonba,egy perc megállás nélkül.Kutya póráz nélkül,csapta el autó és ment neki idegbeteg bullmasztiffnak.Még csoda,hogy élve megúszta,de a csávó ebből sem tanult.Ez ment évekig.
Én szülőket látok mobil telefonálni, miközben a kisgyerekkel közlekedik. Az nagyobb bűn szerintem! Engem ez idegesít.
Régen bunkó fonnak nevezték, mert lebunkózták akinek volt telefonja, mikor a villamoson pl. elkezdett mobil telefonálni.
Ma már szinte mindenki bunkófonos!
Telefonálási kultúra sincs Magyarországon.
A másik, hogy mit vársz, mikor gyereket sem tudnak nevelni az emberek. A kutyához sem adnak használati utasítást...
Remélem párszáz év múlva azért eljut odáig az oktatási rendszer, hogy a két ismeretlenes egyenlet helyett megtanítják azt, hogyan kell élni!!!!!
Még egy dolog:
Azt látom, hogy az emberek többsége a telefont mindig, minden körülmény között felveszik. Talán már a testrészünké vált?
Boltba épp fizet és hallom: - Nem zavarsz, nyugodtan mond.
No comment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!