Van egy dalmata kutyánk a családban, egy éves múlt. Az a gondom hogy nagyon hullik a szőre, akárhányszor kimegyek hozzá és hozzám simul már szőrös az egész lábam. Mit tegyek?
Milyen tápot kap?
Kinti vagy benti kutya?
Ez a vasfűrészes ötlet zseniális! Pedig azt hittem, már tökélyre fejlesztettem a kutya-kikefélési módszeremet.
Legjobb akkor nekiállni, ha előtte fürdött a patakban (nyáron, nyilván), és már száradt egy kicsit, nem teljesen csurom víz, de azért még nedves a szőre. Ha ilyen nem történt, akkor nedves kézzel szoktam a kutyát megdörzsölni, kicsit megmarkolászni a szőrét, és közben időnként egy nagyon sűrű fogú fésűvel átfésülni, de most kipróbáltam a fésű helyett a vasfűrészt, és ezzel még sokkal jobban kijött a szőr, és olyan jó puha is lett utána. Azért még így is rettenetes időbe telik, amíg az egész állat rendesen kikefélődik.
Dalmata egyébként nálunk is egész évben vedlik, bár láttam már olyat, amelyiknek nem nagyon hullott a szőre, de az nem a miénk volt sajnos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!