Nem tudom, hogy ezeknél a parancsoknál mikor kell klikkelni. Valaki segítene?
pl. a marad. Akkor nyomjam mikor leult es ott marad vagy mikor feloldom es azt mondom "mehetsz".
Aztán az olyan feladatoknál amik osszetettek. Momdjuk a hempereg. Még csak két lépésbe megy. Először lefektetem aztán mondom, hogy hempereg. Ha a fekvésnél is klikkelek nem fogja azt hinni, hogy fölállhat?
(Helyesírási hibàkért bocsi, mobilròl írtam.)
Marad: ezt úgy érdemes csinálni, hogy eltávolodsz tőle, majd visszalépsz, s mikor már mellette állsz (s ő még mindig marad), akkor klikkelsz. Az, hogy elengeded egy másik vezényszóval, nem jó, mert ha a vezényszó után klikkelsz, akkor már arra jutalmazol, hogy elment, ha pedig előtte, akkor fel fog állni, mert a klikk a feladat végét jelenti.
Hempereg: fektetésnél ne klikkelj (hisz már tud feküdni), csak mikor hempereg, de ne a hempergés végén, hanem amikor épp átfordul. Általánosságban igaz, hogyha a mozgásos feladatokra (forogj, hemperegj...) a mozgás közben klikkelsz, akkor gyorsabban hajtja végre a mozdulatsort, ami látványosabb.
A maradnál, ha magát azt szeretnéd tanítani, hogy maradjon egy helyben, akkor előbb ültesd/fektesd le, mondd a parancsszót, majd klikkelj és add a kaját. Először nem kell ellépni tőle, gyakorold úgy, hogy előtted van a kutya és úgy is, hogy melletted. Fokozatosan növeld az időt. Először klikkelj rögtön a parancsszó után (természetesen, ha az adott pózban marad, ha nem, akkor fektesd/ültesd vissza és kezd elölről), aztán fokozatosan mindig később. Előbb vársz 3 másodpercet és ha úgy marad, akkor klikk kaja, stb.
A hempergést nem tudom, én azt klikker nélkül tanítottam. Fekszik parancsszót nem adtam ki, csak a kezemben lévő falattal irányítottam a kutyát. Először fekvő helyzetbe hoztam, majd onnan fordult át, mikor húztam az orra előtt a falatot. Az, hogy állásból is tudjon hemperegni, még odébb van, de gyakoroljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!