Fehér németjuhász?
Figyelt kérdés
A neten néztem egy kutyás ismeret terjesztő videót és abban van hogy Amerikában már tenyésztenek fehér németjuhász kutyákat.Szerintem ez nevetségessé teszi a fajtát!2013. szept. 28. 21:16
1/6 anonim válasza:
Nem, nem teszi.
Svájci fehér juhászkutyának hívják, és jobb a mai SHOW nj-knél.
2/6 anonim válasza:
Az a videó jó régi lehetett. :))
Amúgy miért lenne nevetséges egy fajta egy szín miatt?
3/6 anonim válasza:
Nem teszi nevetségessé, de amikor tervszerűen tenyészteni kezdték a német juhászkutyát, akkor még sokan így gondolták. Hogy a fehér egyedek nem értékesek. Kb. nyolcadik főbűn volt az, ha egy német juhász alomban fehér kölyök született. Ezért nem is ismerték el, ezért kellett külön fajtának elfogadtatni.
4/6 Gugu Gabor válasza:
Ahogy az utolsó írja, a fehér nem egy új vonal vagy ép most feltalált valami, már a németjuhász tenyésztés kezdetén kiütött a fehér szín, mivel ezt nem találták a fajtába illőnek ezért a német juhászból kizárták és elnevezték fehér svájcijuhásznak. Amennyire tudom leginkább USA-ban Kanadában terjedtek el (fogalmam nincs mondjuk miért)
5/6 Akiteki válasza:
Mert Kanadában kezdték először tenyészteni a fehéreket. Az AKC amerikai-kanadai fehér juhász néven jegyezte. Aztán mikor Európában is elterjedt, a svájciak lecsaptak rá és az FCI-nél ők fogadtadták el. Így lett európában az neve svájci fehér juhászkutya.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Azt én nem tudtam hogy mindig is születek elvétve fehér németjuhik,csak amcsiba egyre felkapottabb ez a szín.És valahogy nekem furi vagyis nem megszokott igaz a fekete sem gyakori magyarországon de azt mégis elfogadták mint fajta szint.
A kérdésem miatt ne vesszetek össze.
Mentek a zöldek.Ha még valaki tud valami hasznos infót esetleg a fehér németjuhász kutyákról azt szívesen fogadom.
Mentek a zöldek!
2013. szept. 28. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!