Mitől lesz "hiperaktív" egy kutya?
Minden nap megyünk túrázni itt a közelben, gyakran szabadon engedem hogy játszon más kutyákkal. Ha embert lát, rohan oda hozzá, és eszeveszett módon csóválva felugrál, de úgy hogy átbukfencezik a saját lábán... szóval hihetetlen hogy viselkedik. Hónapok alatt már elértem hogy nem akar felugrálni minden szembejövőre, de még így is látom rajta, hogy nehezen állja meg, gyakran még mindíg vissza kell húznom pórázzal.
Többen is mondták rá, hogy milyen "hiperaktív" pedig amúgy tök nyugis. Itthon is, és más kutyákkal is szépen játszik. Csak akkor ilyen ha egy ember elkezdi símogatni.
Tudnátok esetleg tippeket adni, mitől lehet ez?
Vagy nem érzi magát biztonságban mellettem, ezért igyekszik mindíg más emberek felé húzni?
Ha messziről rávisítanak, és erre kiugrik, akkor egy határozott pórázrántással és szóbeli tiltással közölheted vele, hogy ez nem kívánatos viselkedés. Sőt, miközben más simogatja, közben is fegyelmezheted nyugodtan, leránthatod, ha felugrál, rászólhatsz, akár el is viheted onnan, ráérsz utána megmagyarázni, hogy miért csináltad - fontosabb, hogy a kutya értse, mert vele élsz együtt, nem az idegenekkel.
Én is szenvedek egyébként emiatt a pitemmel, ugyanilyen hiperaktívan imádja az embereket, és sokan meg szeretik, ha felugrál rájuk és elmebeteg módon nyalja őket, és gügyögve összesimogatják... De én róluk is leszedtem, megszidom és elviszem, úgyhogy már csak néhány emberre ugrik fel, általában olyanokra, akiket szerintem szarba se néz :D Ha meg látom, hogy úgy megy oda, hogy mindjárt ugrik, akkor elég rászólni, és nem csinálja. Illetve ha a "célszemély" lelkesen prüntyögve ütögeti a combját, hogy ugorjon fel, akkor néha csak a nagyon határozott rászólás segít, de mondjuk ott maradni már nem mer így sem.
" ráérsz utána megmagyarázni, hogy miért csináltad - fontosabb, hogy a kutya értse, mert vele élsz együtt, nem az idegenekkel. "
Igen, ilyenkor először az emberekre figyeltem, nem a kutyára. Ez hiba volt. Elvégre a "hülyékkel" úgysem tudok mit kezdeni, de a kutyussal, és magunkkal igen.
" ha a "célszemély" lelkesen prüntyögve ütögeti a combját, hogy ugorjon fel, akkor néha csak a nagyon határozott rászólás segít, de mondjuk ott maradni már nem mer így sem." :DDD No igen :*)
Köszönöm még1x a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!