Van pénzed arra, hogy a kutyá (i) dat prémium (drága) táppal etesd?
Nekem speciel nincs. 2 különböző fajta kutyám van, mindegyiknek másmilyen táp kellene. Épp az Acana jutott eszembe, majdnem 800-900 ft egy kg táp. A városban nincs Fressnapf, csak busszal tudnék hozni, akkor is 1-1 kilót. Egyrészt ilyen kicsi kiszerelésben drága, másrészt nem is elég sokáig. (A buszköltséget ami 1 alkalommal majdnem 1000 ft, már nem is számolom) Netről azért nem rendelek, mert nem tudok félretenni 20 ezer ft-ot, mert akkor valamelyik csekket nem tudom befizetni.
(Mindkét kutyust rokonoktól fogadtam be, hogy ne vigyék menhelyre.)
Valószínűleg amikor megveszi valaki a kutyáját, nem számít arra, hogy esetleg fél év múlva olyan anyagi körülményei lesznek, hogy nem engedheti meg magának a drága tápot.
Az én beagle-m feneketlen gyomrú, drága tápból is sokat zabálni, meg a "gyagyiból" is.
Nekem sem volt pénzem eddig és most sem lett jobb a helyzetem, de úgy döntöttem igenis spórolok az Aacana-ra. Összesen 45 kg-nyi kutyám van 3 részletben, szóval elég sokat megesznek. Én 14ezerért veszek 18 kg sportosat. És házhoz kihozzák ingyen. Illetve nálunk nincs is a Fressnapfban Acana.
De mindenki azt ad neki amit akar meg tud, nekem semmi bajom vele, csak mondjuk azért ne kenyérhéjjal.
Mindig írjátok, hogy hosszú távon olcsóbban kijön az Acana, mint az olcsóbb tápok. Nálunk a Chappiből a 4 kutya másfél zsákot evett meg egy hónap alatt. Az adagolási útmutató szerint az Acanából is ugyanannyi kg kéne... Biztosan nem lehet kihozni olcsóbbra, mivel ahhoz kb feleannyit kéne enniük belőle.
Ettől még ha futná rá, megvenném.
És mi ez, hogy akinek nem futja prémium kajára, ne vegyen magához kutyát?!
Mit gondoltok, egy menhelyen mit esznek?? Akkor maradjanak inkább ott?
De ha van 4 kutya, mondjuk menhelyről, vagy utcáról, és csak ugyanazt a kaját tudja megadni nekik az ember, amit a menhelyen is kapnának, akkor így is jót tesz velük, ha örökbe fogadja... Ez teljesen logikus... Vagy inkább sínylődjenek ott életük végéig, anélkül, hogy valaki szeretné őket? Nem tudom, hogy érted ezt.
Mert ha valaki drága pénzért vesz 3-4 kutyát, aztán kajára már nem jut, az tényleg nem szép. De azért sok kutya örülne, ha akár tescos táppal a gyomrában, de mindennap jóllakva alhatna el egy jó séta, kiadós játék, vagy csak egy nagy simogatás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!