Mit csináljak a kutyával, hogy ne vakarja folyton magát véresre?
Figyelt kérdés
A blöki annyira szereti vakartatni a hátát, hogy ha nem talál rá valakit, aki megtegye, akkor felkutatja az egész udvart és addig nem nyugszik, míg nem bújhat valami alá és nem dörzsölheti neki a hátát. Ettől viszont már tiszta sprőd a szőre és a háta véres és hámlik. De mindent nem pakolhatunk el az útjából, mindig talál valamit. Bolhái nincsenek, és a kutyasampon se okozhatja a viszketést... Már nem tudom, hogy mit kezdjek vele, pár napja is sebhintőporozni kellett, olyan nagy volt a hámfosztott rész. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!2008. júl. 4. 12:18
1/7 anonim válasza:
Szia!
Nem lehet, hogy atkás? Szerintem nem véletlenül vakarózik főleg ha véresre vakarja magát. Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb!
2/7 anonim válasza:
Valamilyen bőrbetegsége lehet neki.Vidd el egy állatorvoshoz az én pulimnál is volt már ilyen hogy véresre kivakarja a fenekét.
3/7 anonim válasza:
Ha a kutya ilyen szinten vakarózik, annak biztos, hogy van oka. Ez lehet akár (ahogy az első hozzászóló is írta) atka, ami a bőrében élősködik, ezért nem láthatod és csak speriális szerekkel lehet kiírtani, sima bolhasamponnal nem. Mindenképpen vidd el egy jó orvoshoz, szegény kutya most nagyon szenvedhet a viszketéstől.
4/7 anonim válasza:
A mi macskánk hasonlóan viselkedett. Bolhaallergiája volt. Azzal az a baj, hogy amikor a bolhát már kiirtotta az ember, a bolha ürüléke még akkor is ott van és valójában az okoz allergiát. Vidd el orvoshoz szerintem. :)
5/7 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. 100%, hogy valami élősködő van rajta, vagy valami bőrbetegsége van. Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mert a kikapart sebek könnyen elfertőződnek, ami sokkal nagyobb problémát okozhat.
6/7 anonim válasza:
Nekem fox-terrierem van, és ő is ilyen bajjal küszködik. Van ilyen por, ami a kiírtja a bolhát, az atkát és az ilyen élősködőket. Miután beporpztuk nem vakarja a hátát, és a seb szépen gyógyul.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ!
Mint kiderült járvány van nálunk, már kaptunk is valami ampullát, hogy azzal kell kezelni a kutyákat hetekig.
2008. júl. 10. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!