Miért támadnak a szobacirkálók?
Két nap alatt 4 kistestű kutya harapta meg az enyémet.
Mindíg kérdezem a gazdit, hogy mehetünk e feléjük séta közben. A kutyám amúgy tök barátságos, szívesen ismerkedik.
Nagytestű kutyákkal sosem volt ilyesmi. Ezek a kis "görcsök" viszont kapnak felé, amint közeledne szimatolni.
És ilyenkor mit mond a gazdi: "jaj, hát eddig sosem csinált ilyet". Köszi, ezzel rendben is vagyunk. A kutyám jóindulattal közeledne, erre váratlanul képenharapják.
Étterem mellett mentünk el, erre egyik pillanatról a másikra nekünk ront egy kutya az asztal alól, póráz nélkül természetesen. És ez még oké lenne, de ahogy nézem ezeknek a kutyáknak a gazdáit, nyugodtan isszák tovább a sört, sem egy "bocs" vagy "elnézést".
Nekem is kistestű kutyám(szuka) van.De ő a szukákat nem bírja,legyen az csivava vagy német juhász.Illetve a nagyon izgatott kutyákat sem bírja.De a kanokat imádja, a kis rib.nc szét terül nekik.Akkor mind1,hogy milyen méretű :D
Izgatottakból a kanokat sem szívleli,de legalább hagyja magát megszagoltatni. Mi amúgy kölyök kora óta oda engedjük minden kutyához.Nem tudom mi válthatta ki belőle a szukák iránti ellenségeskedést illetve az izgatott kutyák irántit.Ami érdekes domináns szukákkal kijön!
Nem gondolnám,hogy esetleg mi félre neveltük,mert szófogadó,nyugodt kutya.
Egész pontosan azért mert sz***rá vannak kényeztetve. Hölgygazdáiknak (hadd ne használjak jelzőket rájuk) az esetek 99%-ában fingja sincs nemhogy a kutyanevelésről, de még a kutyáról mint fajról se, ölebeiket azért tartják, mert annyira ééédes, és lehet vele babázni. Ha jön egy nagyobb kutya, ölbe kapják, és pátyolgatják ("ne félj husikám!"), nagyrészt ennek tudható be az agresszió, valamint annak hogy tökéletesen nyeregben érzik magukat, vagyis falkavezérnek, amiatt, hogy rendesen fegyelmezve jóformán soha nem voltak.
Nekem is rémes tapasztalataim vannak ezekkel a kutyákkal kapcsolatban, de kutyás körökben legendás híre van a fiatal hölgyek által "felnevelt" yorkiknak, westie-knek és még sorolhatnám milyen, alapból normálisan kezelhető fajtáknak.
Remélem, senkinek nem sértettem meg az érzelmeit.
Ezt általában a nevelés teljes hiánya okozza. Nem tudom miért, de sokan gondolják, hogy a kiskutyákat nem kell nevelni. Talán amiatt nem fordítanak rá energiát, mert a kistestűeket meg lehet fékezni aránylag könnyen, mármint fizikailag. Viszont ugyanez egy nagy kutyával nem olyan egyszerű, így azt jobban megtanítják a helyes viselkedése.
Nekem is kistestűm van, de eszembe nem jutott mindent ráhagyni. Égne a pofám rendesen, ha minden szembejövőt megtámadna.
Amúgy pont tegnap este jártunk mi is így. A kutyám póráz nélkül sétálgatott. Jött szembe egy vénasszony az elkényeztetett dögöcséjével, ami egyből nekiugrott az enyémnek, mikor az 50 cm-re megközelítette. Az volt a szerencséje a nyanya kutyájának, hogy ez enyémnek szigorúan tiltva van a visszavágás. A mami reakciója: Hihi, hát tudod, hogy nem szabad ilyet csinálni.
Inkább továbbmentem, mert az ilyennek falra hányt borsó bármit is mondani.
Jah. Az én kutyám sem nagyon reagál. Amit látok rajta ilyenkor, hogy nem érti hirtelen mi van. Egyszer fordult elő, hogy "ráugatott" a másik kutyára.
Másik meg , ilyenkor tényleg a legtöbb gazdi ijedten visszarántja a kutyáját. Érdekes, hogy nekik ez pont megerősítőleg hat, hogy legközelebb is csinálják ezt.
De mi lehet ebből a helyzetből a kiút? Milyen reakció lenne adott szituációban a gazditól a helyes?
Pont ma egy flexis törpe spiccen és gazdáján döbbentem le. Kijöttek a panelból, MINDENRE ugatott-őrjöngött a dög: kutya, ember, levél zörgés. Öregasszony olyan 2 méteresre fixálta a flexit, elment mögöttük egy kutyátlan pasi, a kutya meg őrjöngve neki, épp nem tudta megharapni, de szándékában állt. Nőci csak visszahúzta, pasi csúnyán hátranézett. Én tuti felrúgtam volna az öreglányt.
Egyszerűen RÁ SEM SZÓLNAK a támadó kis görcseikre...ez a felháborító
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!