Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van szükség a kutyáknál...

Miért van szükség a kutyáknál évenkénti veszettség oltásra, ha a vakcina (egy adag, amit egy alkalommal kapnak) minimum 2-3 évig hatásos?

Figyelt kérdés

2013. szept. 25. 13:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
71%

Mert így jobban nyomon tudják követni a hatóságok, egyszerűbb. Mi meg fizessünk.

Én a veszettség ellenit minden évben be fogom adatni, a kombináltat pedig csak 2 évente, mert az sem csak egy évig hat.

2013. szept. 25. 17:52
 22/24 anonim ***** válasza:
72%

Csak egy apró információ:

- Kecskeméten ebzárlat van, mert VESZETT RÓKÁT TALÁLTAK!

- A magyar határtól 6 km-re az ukrajnai Beregszászon is van veszettség!

A rókák és a kóbor kutyák nem fognak a határnál megállni.

És a veszettség halálos betegség!! Amíg nem hal meg ember benne, addig nem is veszik komolyan az emberek, sajnos...

Szóval inkább évente oltatni, mint egyszer embert temetni veszettség ellen...

2013. szept. 26. 13:15
 23/24 A kérdező kommentje:
Persze, jobb a biztonság, csak azt hittem, hogy 1 évig hat, ezért lepődtem meg, amikor olvastam valahol ezt a 2-3 évet. De lehet, hogy úgy van, hogy 1 évig 100%-os a hatása, és utána, ahogy itt is írták, folyamatosan csökken, ezért a 2. és 3. évben már nem nyújt teljes biztonságot.
2013. szept. 26. 19:09
 24/24 anonim ***** válasza:

Kiskunfélegyházán is találtak a napokban veszett rókát.Előtte sok évig nem.

Kecskemét közelében lakunk és hiába oltott a 2 kutyánk rendesen,mégis félünk.Most nem járunk ki pl.a pusztára sétálni,csak a faluban sétáltatjuk a kutyáinkat.

2013. szept. 26. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!