Miért van szükség a kutyáknál évenkénti veszettség oltásra, ha a vakcina (egy adag, amit egy alkalommal kapnak) minimum 2-3 évig hatásos?
Kérdezd meg az okos embereket,akik ezt kitalálták.
Amúgy nyilván a kamarának is köze van a dologhoz,mivel sok esetben egész évben ez az 1 fix bevétele van az orvosoknak...Képzeld el,akik most is elfelejtik,meg nem volt "idő" meg nem volt "pénz"..akkor ha 2-3 évente lenne kötelező,negyed ennyien se jutnának el orvoshoz.
Sajon ezzel az a gond,hogy kötelező. Én is ezen rugózom folyton. Pl. az USA-ban - erről biztosan tudom, mert olvastam - az alapoltásokat követően 3-4 évente ajánlott egyáltalán oltatni a kutyákat.
A kutyám májusban volt 3 éves és a kötelező mellé a kombináltból "lealkudtam" és csak a leptoszpirózis vakcinát adattam be.
Ráadásul egy 3 kilós kutyánál nem adnám be egyszerre mindkét oltást.
Természetesen vannak indokolt esetek Pl vadászkutyák, munkakutyák bizonyos területeken dolgozók stb.
Első: Igen, a jogszabály úgy határozza meg, és ezt kérdezem, hogy miért. :) Mert a jogszabály az nem szükségessé tesz, csak kötelezővé. (Kérdés értelmezés.) :)
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!