Valaki már próbálta ezt a kötődési tréninget?
Kajás egyáltalán a kutya? Mert akkor működhet. Egyelőre mondjuk nem tudok elképzelni olyan szituációt, ahol ezt javasolnám, de tény, hogy szokott működni kellőképpen ételorientált kutyáknál. Ha viszont nem érdekli a jutalomfalat sem eléggé, akkor valószínűleg ha menni is fog, szenvedősebb lesz a kelleténél. Milyen jutalomfalat nem érdekelte, és mit fogsz neki adni, mint napi kaját? Mert ha a párizsira nem indult rá, és most száraztápért akarod majd dolgoztatni... Na, szóval érted.
Egészségügyi kockázata akkor van, ha ténylegesen éheztetésig fajul a dolog. Szóval ha már látványosan egészségtelenül sovány, de nem adja be a derekát az eb, akkor azt mondom, hogy szard le a kiképzőt, és keress másik módszert, nem csak így lehet megoldani.
Én csináltam és ajánlottam is már. Az én olvasatomban nem az a cél, hogy a kutya éhezzen (max az elején pár napig, de akkor is önkéntesen teszi, hisz fel van ajánlva a kaja), hanem az, hogy a gazda foglalkozzon vele érdemben eleget ahhoz, hogy jól lakjon, és találjon annyi megerősíthető dolgot a kutya viselkedésében, hogy tudjon pozitív megerősítéssel fejlődni.
Nekem ez nagyon jó motiváció volt arra, hogy eleget gyakoroljak :) Nem akartam, hogy szegény éhes legyen.
Sőt, ha ideiglenes jön hozzám, az első egy-két hétben nekem alap, hogy csak kézből van kaja (hacsaknem valamilyen emésztési gond van, ami miatt rizst kellene etetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!