Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy őrzőkutyát mert...

Szeretnék egy őrzőkutyát mert mostanában eléggé elszaporodtak a rézbőrűek a környéken :D! Viszont van egy 8 éves kislány a családba. Milyen fajtát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Előre is köszi :)

2013. szept. 24. 16:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

Én kitartok továbbra is a kaukázusinál. Gyerekszerető, védi a családját és kellőképp elrettentő a külseje.

Ám Kérdező: ragaszkodsz a fajtatisztához, vagy menhely is szóba jöhet? Szaporítót felejtsd el, annál még a menhely is jobb. Nagyon fontos, hogy a kutyában meglegyen az ösztön! A 10-40 ezres kutyákban pedig nagyon könnyen mellé lehet nyúlni.

2013. szept. 24. 17:37
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja! És ha nem akartok "kéretlen szaporulatot", akkor ivartalanítsátok a szukát.
2013. szept. 24. 17:38
 13/27 Quadral ***** válasza:
90%

Nem tart semmiből egy kutyát ártalmatlanítani. Elég egy virsli, bele méreg, szög, jobb esetben altató (nagyimhoz így törtek be a komondor mellett). Nem is beszélve, hogy le is szúrhatják, vagy agyon is csaphatják. Sajnos ezek a mocskok sok mindenre képesek :S

Riasztó, kamera (áll kamera) sokkal hatásosabb. Sőt én szarnám le, áramot is bevezetnék 1 méterrel arrébb a kertben...

2013. szept. 24. 17:43
 14/27 A kérdező kommentje:

A labi menhelyről van tehát ivartalanítva van.

Most viszont kenelből szeretnék papiros kutyát.

2013. szept. 24. 17:44
 15/27 A kérdező kommentje:
Meg azért jólenne "kicsit könnyebben kezelhető" fajta,persze a lényeg hogy a gyerekkel jöjjön ki
2013. szept. 24. 18:01
 16/27 anonim ***** válasza:
kuvasz?
2013. szept. 24. 20:14
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

Látom meg se látod a riasztós válaszokat pedig hasznos lenne.

Nálunk lopják a kormos sz_rháziak a "keményebb" kutyákat,ez is benne van a pakliban.

Szóval ha kutya mellett döntesz,soha ne hagyd éjszakára odakint!

Amúgy dobermannra gondoltam,esetleg staffira,de abból meg kell válogatni melyik képes ŐV-re.Mert nem mindegyik fogékony rá.

A rotit a gyerek miatt nem ajánlanám,bár jó kezekben nem lehet gond.De elég makacs fajta,szakképzés nélkül amúgy sem kell saját válladra ŐV-re képezni,mert nagyobb kárt csinálsz,mint hasznot.

A kaukázusi meg területvédő,nem személyvédő kutya.Elrettentésnek lehet jó max.

Esetleg egy jól sikerült keverék,amelyik nagy,elrettentő de kezelhető,gyerekbarát.

Ja,még egy jutott eszembe,mi rövidesen egy gyönyörű cane corso-val bővítjük a családot.ŐV-re alkalmas,elrettentésnek is jó.De hozzáértő embert igényel és csak jó helyről vegyél!

2013. szept. 24. 21:57
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Házőrzésre pont hogy területvédő kell, nem ŐV kutya. Ezért a legjobbak ebben a pásztorkutyák. Kiképzés nélkül, ösztönből magasabb szinten védi a területet, mint bármilyen kiképzett személyvédő kutya.
2013. szept. 25. 07:33
 19/27 Quadral ***** válasza:
100%

Az utolsóval egyet kell értsek. Az ÖV kutya személyvédelemre van, nem területőrzésre. Az összes feladat mögött ott a gazdi, aki utasítja a kutyát. De ha ti bent alszotok, a kutya meg kint, akkor nem fogja érteni a szitut, ha bemegy valaki a portára. Nem fogja tudni, hacsak nincs benne egy kis területvédő ösztön, hogy az illetőt meg kell fognia.

Én alapjáraton rövid szőrű kutyát amúgy sem tartanék kint. Nekem az argentin dog is bent alszik éjszaka, mert már 15 fokban befagy a lika :) Igaz nem is tartottuk úgy soha.

A komondor, kuvasz, közép-ázsiai, kaukázusi, sarplaninac viszont direkt területőrzésre tenyésztették még anno, és még a rideg tartás sem okoz nekik gondot.

Ja és ha a területőrzést mégis csak kutyákra bíznátok, akkor én még egy kis jelző kotorék kutyát is beszereznék, aminek be nem áll a szája, ha idegent lát. (Bár én még mindig azt vallom, hogy nem egy bonyolult feladat a kutyát elhallgattatni.)

2013. szept. 25. 09:24
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Quadralnál a pont. A területvédés - szerintem is - elsődlegesebb.

A "riasztós" hozzászólókkal is egyet tudok érteni, de mivel a cigányok alapvetően tartanak a kutyáktól tényleg elég egy megfelelően elrettentő példány a felsoroltak közül...MEGFELELŐ NEVELÉS MELLETT - nem fog kvaterkázni kajáért sem.

2013. szept. 25. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!