Hogyan tanítsam a kutyámat elveszett tárgyak megkeresésére?
Ha látja hogy hova dugok mondjuk egy fél papucsot, elhívom a kert másik végébe, mutatom neki a másik felet, és mondom hogy "Keresd!", akkor odahozza, de ha nem látja hogy hova teszem akkor nem. :D Meg lehet neki tanítani, hogy így is megkeresse? Hogyan?
Amúgy most fél éves. És látszik rajta hogy rettentően élvezi. :))
Szia!
Tényleg nagyon jó szórakozás mindkettőtök számára. Nekem egy 3 éves yorkim van. Első kutya, azért nagyon odatettem magam minden téren, hogy jól nevelt legyen, de ő is jól érezze magát a bőrében.
Mivel a terrier nem igazán apportos kutya, viszont imád a földön kurkászni, folyton szimatol, ezért arra gondoltam, hogy megtanítom én is keresgélni. Első körben persze a marad megtanítása nagyon fontos a későbbiek tekintetében, illetve a játékai nevét tanulta meg, amit eldobtam és vissza kellett hoznia, aztán többet és azt kellett visszahoznia amit kértem.
Majd elkezdtük a "bujócskát" is. Vagy tárgyat dugok el úgy, hogy ültetem egy helyiségben, megmutatom neki mit dugok el, marad, elmegyek, elrakom addig ül amig visszamegyek hozzá, legugolok és a keresd szóra kilőhet:)Így keres játékot, jutifalatot, és családtagot is:)
Sok sikert és jó szórakozást hozzá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!