Húzásról leszoktató hám. Hogy kell elképzelni, hogy működik egy ilyen?
Van egy videó is. De szerintem nem tud többet, mint egy sima, jó magasan a kutya nyakára tett nyakörv (esetleg fojtó). Sima pórázzal és nyakörvvel is el lehet érni, hogy egy kicsit oldalra rántva, a kutya felénk forduljon és lelassítson.
Közben megtaláltam én is.
Hát nem tudom... a kutya nyaka fent érzékenyebb, ez meg ráadásul le is húzza a nyakörvet, ha pedig erősebben rántja meg, akkor egyszerűen felemeli a kutya a lábát és már ki is lépett belőle.
Én ilyennel szoktattam le a kutyámat a húzásról. Oldalt a szájánál levő gyűrűbe kell beakasztani a pórázt, így amikor húzni kezd, elfordul a feje és az orrán levő szíj felcsúszik a szeméhez, ami elég kellemetlen lehet neki, mert abbahagyja a húzást.
A 4. válaszban,az szájhám,sokan azt mondják,hogy csak tapasztalt ember vegyen ilyet,mert rossz használat esetén rosszul is végződhet a jó szándék.
Plusz a "húzásról leszoktató hám" neve is inkább marketing fogás,mivel a húzásról TE szoktatod le,nem a hám.
Nekem sima retriever pórázom van,tökéletesen működik vele minden kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!