Bernit vagy leonbergit? Vagy valami mást? Jó tenyésztők árak?
Leonbergi,a berni azért aktív kutya,hiába macis.
A leonbergi talán el van ennyi mozgással,de tenyésztőknél kérheted,hogy egy lustább egyedet szeretnél.
Jó tenyésztőt fejből nem tudok,de a neten biztos találsz értelmeset,az ára kb. 150e körül lehet.Vagy talán több.
Nekem két leóm van. A kajamennyiség amit írtál irreálisan sok bármely fajtára is, habár nem tudom hány kilós kiszereléssel számoltál. Egy ekkora kutya kb. 600 grammot eszik naponta, ami nagyjából 1 zsák 20 kg-os tápnak felel meg egy hónapban. Felnőtt korban a havi 20 ezer tartási költségnek elegendő, ebbe még a parazita elleni védelem és az oltások is beleférnek. A kutyaiskola már nem. Kölyök korban viszont jobb minőségű, tehát drágább táp kell és van olyan életkor amikor akár 900-1000 grammra is felmegy a napi mennyiség. Ráadásul nyomni kell beléjük a zöldkagylót. Tehát egy leonbergit felnevelni sem olcsó. A vételárnál a 150 ezer 5 évvel ezelőtt volt általános, mára már inkább 180-240-et kérnek értük. Tenyésztő választáson majd akkor gondolkozz, ha már csak 1 évre leszel a vágyad beteljesülésétől, de ha gondolod, akkor visszatérhetünk a témára. Addig is nézegesd a honlapokat és a leonbergis rendezvényekre is elmehetsz. Kezdetnek ezt a két oldalt ajánlanám:
Az utolsó válaszadó megírta a tutit. Berninél vigyázz,mert divat fajta lett,és ez a minőség rovására ment. Nézegess körül tenyésztőknél. Vedd fel velük a kapcsolatot.
Nekem 6 éve Leom van. Az első év meghatározó a felnevelés szempontjából. Ott aztán nem lehet spórolni.
Sok sikert a választáshoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!