Mitől lesz egy táp szuperprémium?
Hivatalosan nincsenek meghatározva ilyen kritériumok.
A gyártó készít egy tápsort,beteszi csecse csomagolásba,csinál egy reklámkampányt,megfűz pár állatorvost,hogy ajánlja.Aztán ráírja a csomagolásra,hogy ez a táp szuperprémium.
Itt vannak pl.a méregdrága reklámtápok,mint a RC vagy Hill's,tele vannak gabonával,sok kutya allergiás rájuk és mégis rá van írva,hogy szuperprémium.Közben igen nagy részük gabona,jó esetben 20-30% húst tartalmaznak.
Én láttam már 10% hústartalmú tápra is írva,hogy szuperprémium.
Tehát nem tudom eldönteni,mi alapján kategorizálnak,én is arra gyanakszom,hogy a csomagolás és a táp ára,ami miatt ezt a nevet aggatják rá.
Nekem mindig az a szempont tápválasztáskor,hogy mik az összetevők.Tőlem lehet az 400Ft/kg vagy 2000Ft/kg...ha jó,akkor azt veszem.
Jól tudod, hivatalosan valóban nincs definiálva a szuperprémium táp kategória, ez a gyártók által kitalált, jól hangzó kifejezés.
Viszont van egy általános megegyezés, hogy mely tápok tartoznak ebbe a kategóriába:
- kiváló minőségű, jó emészthetőségű alapanyagokat használnak
- az energia tartalom valamivel magasabb, mint egy standard tápban
- optimális, kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítanak, táplálékkiegészítőkkel, nyomelemekkel,vitaminokkal, a jó egészség és kondíció fenntartása érdekében
- az összetevők egyesével fel vannak sorolva a csomagoláson
- kevesebbet kell belőlük etetni, mint egy normál tápból
Ezek valamennyivel többe kerülnek, de nem feltétlenül nagy az árkülönbség összehasonlítva egy hagyományos táppal.
Tehát összességében elvárt egy szuperprémium táptól, hogy csakis a legjobb alapanyagokkal dolgozzon, és egészségesek legyenek a vele etetett állatok.
De mivel azonban ez csak egy marketing kategória, így nem tudom, valójában mennyire vannak ezek a kritériumok szabályozva, hogy tényleg teljesülnek-e a feltételek minden táp esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!