Ebzárlat idején hogy oldják meg a lakásban lakók a kutya wc-zését?
Figyelt kérdés
Most láttam az indexen, hogy Kecskeméten 90 napos ebzárlatot rendeltek el. Csak kíváncsi vagyok, azért kérdezem.2013. szept. 20. 11:53
1/9 anonim válasza:
Gondolom sétáltatni nem lehet. A lényeg, hogy más kutyákkal és emberekkel ne érintkezzenek.
Egyébként oda van írva, hogy megkötve kell tartani a kutyákat, tehát gondolom pórázzal le lehet menni az utcára pár percre.
Kicsit egyébként túlzásnak tartom, egy róka miatt 3 hónapra bezárni egy város összes kutyáját. Értem én, hogy fontos, de ez valahol kimeríti az állatkínzás fogalmát.
3/9 anonim válasza:
Pórázzal lehet kivinni közterületre.
"Állatokat sétáltatni Kecskemét város közigazgatási területén csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad."
4/9 anonim válasza:
Nálunk a város külterületére szokott vonatkozni az ebzárlat, a városban és a város szélén lehet sétáltatni. Arról van szó, hogy vakcinázzák a rókákat és nem kellene, hogy a kutyák egyék fel a csalit. Csalit viszont belterületen nem helyeznek el, tehát ezért vonatkozik csak külterületre az ebzárlat.
5/9 anonim válasza:
Én ezt nem értem. Ha a kutyának van veszettség elleni oltása, és azt oltási könyvvel tudja a gazda igazolni, mégis minek bezárni azokat a kutyákat? Hisz ha be van oltva, nem lehet veszett... És akkor minden lakáskutyát, aki amúgy is be van oltva, sétáltassanak szájkosárban emiatt? Mondjuk egy csivavát is, akit levisz a gazdája a panelból a kutyafuttatóra pisilni? Mi értelme ennek?
6/9 anonim válasza:
Nem a kutyákkal van a baj, hanem azzal, hogy ha odakint kóborolnak szabadon, akkor felzabálják a rókáknak kitett csalit, amit így a róka nem fog tudni megenni tehát nem lesz immunizálva és az egész művelet semmit se ér.
7/9 anonim válasza:
Azt értem, de az van a belinkelt rendeletben, hogy közterületen csak pórázon és szájkosárral sétáltathatóak a kutyák... Ha van rajta póráz, minek a szájkosár? Amúgy nálunk csak egy cetlut szoktak kirakni a környező fákta (Újpesten, a Duna-parton), hogy vigyázz, rókacsali van kitéve. Aztán ennyi...
8/9 anonim válasza:
Kecskeméten nem vakcinázás van, hanem lelőttek egy rókát, amelyikben kimutatták a veszettséget. Mivel a kutyák terjeszthetik, így azokat korlátozzák. Igaz, a macskák is terjeszthetik. Na, de ki az , aki leírná, hogy a macskákat is pórázon, szájkosárban kellene tartani? Hogy van oltás a kutyának? Nem számít. Abból indulnak ki, nem minden kutyának van oltása. Ez a zárlatos dolog is annyira túllihegett, mint anno a madárinfluenza, vagy a kergemarha kór. A veszettség valóban halálos kór, de a mi hivatalos szerveink maradtak az 50-es évek járványügyi eljárásainál.
9/9 anonim válasza:
Valóban, most olvastam én is a rókás cikket. Így már a 90 nap is érthető, bár ez laikusként eléggé felesleges túlbiztosításnak tűnik számomra. Persze a döntéshozóknak kell tartani a hátsójukat ha baj van, szóval így már érthető a szigor. Gondolom most a kutyaiskoláknak is kényszerszünet lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!