Német juhászkutya mellet melyik kutya mutat küllemre?
ma 07:30
Az enyém küllem kutya, és munka kutyázom vele versenyszerűen.
Szerinted miért nem jó munkára a küllem kutya? Ezt csak úgy mondod, vagy van valamilyen tapasztalatod ebben?
Aki kifejezetten tenyésztésre és kiállításokra szánja a kutyáját annak nyilvánvalóan nem elsődleges célja az, hogy munkakutya bajnokságon induljon a kutyája. Itt nem is erről van szó. Annak az a célja /itt is a Német juhászt említem/, hogy a származási lapján szerepeljen az IPO I- II vagy III as vizsga. Ezzel bizonyítja azt is, hogy nem csak a küllemben, hanem munkában is jó a kutya, mint átörökítésben meg főképp nem elhanyagolható szempont.
Amelyik tenyésztő ezeknek eleget tesz az megbízható és törődik azzal, hogy a kutyája vagy kutyái örökítsék ezen tulajdonságokat.
Ezt örömmel hallom.
Már csak azt kéne elérni, hogy ezek a küllem német juhászok ne guggolva járjanak.
Nekem volt kettő járőrkutyám. Űztem velük a sportkutyázást is. A fegyelmező az mind a kettőnél ugyanolyan, csak az őrző védőnél nem engedtem meg azt amit a sport kutyázásnál csinálnak, hogy a kutya eresszen mikor megáll a segéd. Nekik az kellett, hogy megvárják míg odaérek és leszedem a karról.Versenyen pontot vontak le érte, de nekem ez nem számított. Járőrben, ha akció van, nem célszerű a kutyákat rögtön eresztésre képezni.
Meg a kutyáimnak a szájkosaras tömegoszlatás volt a főbb profiljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!