Ivartalanított szuka sebét hogyan tarthatnám tisztán?
kinti kutya,az első 1-2 napban szerintem még el lesz itt benn,de egyszer úgyis ki kell engednem.
viszont ott kinn tiszta sár minden,és hideg van.
nem fog így esetleg felfázni?
a sebet le lehet valahogy kötni arra a kis időre?
tacskó keverék(de ugyanolyan pici)
Köszönöm szépen!
Akkor ezek szerint ha egy picit piszkos lenne,az még nem baj.
és mivel törölhetem át?szappanos vízzel,esetleg valami alkoholmentes törlőkendővel?
majd pénteken viszem,de fel szeretnék készülni.persze a dokit is kikérdezem.
mennyire lépcsőzhet az elején?mert 6-7fokból áll a lépcső,és nem szeretném hogy megszakadjon a varrat,ha mohón futna fel.
Ha nagyon koszos lenne egy kis tiszta vízzel leöblíted és betadinnal fertőtleníted.
A lépcsőzés az első pár napban még nem ajánlott és utána is csak óvatosan.
Nem lesz semmi gond ;)
A legjobb lenne ha csak felügyelettel engednéd el,10 nap az egész.Azon kívül meg bent legyen veletek.
A betadin és bármi más is,feloldják a varratot,ami meglazul és elenged,ha ez idő előtt történik,az komoly probléma.
Varratszedésnél is betadinnal szokták locsolni a sebet,hogy a varrat felengedjen és szépen kihúzzák.
Ne is takard le semmivel,mert bepállhat alatta a bőre,ami megint csak rossz.
Kérd a dokit,hogy NEM felszívódó varrattal csinálja (bár a legtöbb alapból nem azzal csinálja)és akkor 10 napig tart az egész dolog. 10 nap után elmentek varratszedésre és nincs probléma.
A felszívódó varrattal az a probléma,hogy 3 hónap a felszívódási idő,és ezalatt a kutya folyamatosan érzi az idegen testet,ami zavarhatja.
Hát nehéz lesz az biztos :)
végül is csak egyszer kell kibirnunk valahogy.
örökmozgó egy kutya,élmény lesz rá figyelni :D
jobban csak a lépcső miatt aggódom,hogyha felfut utánam vagy előttem,akkor ne szakadjon meg a seb...
de a varratot nem tudtam,azt hittem a felszívódó hamarabb eltűnik!
Az első 2-3 napban,amikor friss a seb,próbáld te felvinni a lépcsőn.Hogy kímélje magát.
Nekem a kan kutyámat ivartalanítás után 12 órával vissza kellett vinnem és életmentő műtét lett belőle,mert a kedves kiskutyám,ahogy hazaértünk,friss sebbel fogta magát és felugrott a kanapéra.Olyan rosszul sikerült ezt összehoznia,hogy elpattant egy kis ér a zacskójában és elkezdett az egész lágyéka véraláfutásos lenni,az üres zacskója meg teniszlabda méretűre duzzadt.
Kb. 10 000-ből 1 ilyen előfordul,hát mi pont megjártuk.
Meg kellett műteni megint,de életben maradt.Azóta az első 3-4 napban betegesen ügyelek,minden állatra,hogy ne mozogjon túl sokat :D
Amúgy általában nincs semmi baj,valóban rutin műtét,most sem az orvos hibázott,hanem én,mert hagytam ugrálni.
Ha odafigyelsz nem lesz baj :)
Kedves utolsó:
akkor neked is kijutott a "jóból"
igen,azt terveztem hogy az első 4napban otthon leszek vele,kérek szabit.
az első nap még tudom cipelni(akkor hagyja magát)ha nagyon mártírkodik,akkor még a második nap is :D
de utána ha már jobban van,és rohangál,lehet nem lesz könnyű megfognom.másnem addig teszek valamit a lépcsőre,hogy ne tudjon felmenni.
illetve jobban belegondolva,a kanapéval is vigyáznom kell,mert ha elmegyünk itthonról és kivételesen benn marad a lakásban,akkor az-az első dolga hogy felmászik a kanapéra.de gondolom 4nap után annyira nem viseli meg az ugrálás.(na nem mintha engedném,csak hátha mégis összejönne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!