Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nincs pénz a kutyára,...

Tényleg nincs pénz a kutyára, vagy csak mondják?

Figyelt kérdés
Csomószor olvasom itt is, hogy nincs pénz oltásra, chipre, kutyaeledelre. Persze tudom, hogy sokan munkanélküliek, stb. De ha körbenézek az ismerősök között, hát bizony mindenki költ erre-arra... Az egyik mobilra, a másik az autójára, a harmadik bizsukat vesz, a negyedik energiaitalt... Szóval ezekből tuti, hogy kijönne mondjuk az oltás ára, mégis sírnak, hogy jaj, a kutyára nincs pénz... Ezt ti is tapasztaljátok, vagy én látom rosszul a helyzetet?
2013. szept. 17. 22:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Fogas kérdés, de jobbára már meg is válaszolták egyesek.

Ki mire költ ugye....

Viszont nem szabad minden szegény embert egy kalap alá venni, úgy szintén nem helyes minden kutyatartót eszerint megítélni.

Ha valaki ismeret hiányában nem tesz meg bizonyos dolgokat, akkor millió lehetősége van arra, hogy kikupálódjék kutyatémában...is.

Kirakatvilágban élünk és ennek egyik következménye, hogy az számít amit a külvilág lát rajtunk. (egyáltalán nem az, hogy belülről milyenek vagyunk)

Én egy tipikus "ellenálló" voltam/vagyok ez ügyben.

Nyilván nem járok rongyokban, de nem is ülök fodrásznál havonta, nem üldözöm a reklámozott holmikat, szeretem a funkcionális dolgokat amire időnként költök rendesen, de tudom, hogy az sokszor egy életre szól. (valaki egyszer azt mondta nekem hogy én egy antinő (?!) vagyok. Mert nem festem magam, nincs trendi frizurám, nem járok az évszaknak megfelelő divatholmikban. Viszont 41 évesen 30- nak néznek:)) Mindenünk megvan ami az élethez nélkülözhetetlen,csak indokolt és szükségszerű kiadásaink vannak, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, összeszedem a kutyagumit, toleránsak vagyunk az emberekkel. Köszönünk ha be-ki megyünk valahonnan, nem fordítjuk el a fejünket az utcán probléma esetén. És mindezt úgy, hogy családban élek férjel és egy 18 éves gyerekkel.

Mi sokat kirándulunk, biciglitúrákra járunk ahova a kutya is jön velünk, van autónk, de azt is ésszel hasznájuk. Az "ökolábnyoma" családunknak bőven határértéken belül mozog.

2013. szept. 18. 09:20
 12/12 anonim ***** válasza:
Van amikor tényleg nincs,de ha annyira nincs igazából nem is lenne szabad tartani.A többségnél viszont az van,hogy a kutya el van ezek nélkül is és igazából felesleges költségnek tartja.Engem az akaszt ki még,hogy megveszi szaporítótól a kutyát,a csini fekhelyet,meg nyakörvet,de oltani meg chipezni azt már sajnálja.
2013. szept. 18. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!