Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nincs pénz a kutyára,...

Tényleg nincs pénz a kutyára, vagy csak mondják?

Figyelt kérdés
Csomószor olvasom itt is, hogy nincs pénz oltásra, chipre, kutyaeledelre. Persze tudom, hogy sokan munkanélküliek, stb. De ha körbenézek az ismerősök között, hát bizony mindenki költ erre-arra... Az egyik mobilra, a másik az autójára, a harmadik bizsukat vesz, a negyedik energiaitalt... Szóval ezekből tuti, hogy kijönne mondjuk az oltás ára, mégis sírnak, hogy jaj, a kutyára nincs pénz... Ezt ti is tapasztaljátok, vagy én látom rosszul a helyzetet?
2013. szept. 17. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
néha tényleg nincs pénz máskor meg minden fontosabb.
2013. szept. 17. 22:05
 2/12 anonim ***** válasza:
37%

Te látod rosszul.

Nem kötelező kutyát tartani, és aki nem tudja/nem akarja megoldani, az inkább ne is szerezzen be.

És a kutyát nem csak etetni kell és oltani, bármikor jöhet egy olyan helyzet, hogy komoly összeget kell az állatorvosnak fizetni.

Nem is tudom, miért nincs kutya TB.

2013. szept. 17. 22:06
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Tudod, mindenkinek arra van pénze, amit fontosnak tart. Nekünk nincs pénzünk arra, hogy minden nap főtt ételt együnk és új ruhákra, nyaralásra, stb, de van arra, hogy a kutyáinknak megvegyük a tápokat, elvigyük őket orvoshoz, ha kell, stb.

Másnak van pénze cigire, piára, de ennivalóra nincs.

Tudod, ez olyan, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán....

2013. szept. 17. 22:06
 4/12 anonim ***** válasza:
72%

2es!

3as vagyok. Lehet kötni a kutyákra is biztosítást, ami fedezi az állatorvosi költségeket!

2013. szept. 17. 22:07
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy mindenkinek arra van pénze,amire szán.

Jó nyilván,ha 2 gyereket nevelsz egy munkanélküli segélyből (22.800ft) akkor meghalni sincs pénzed,de akkor ne legyen kutyád,mert így te is szenvedsz meg az állat is.No meg a gyerekek is.

2013. szept. 17. 23:59
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem jól látod. Ez olyan, mint amikor sírnak az emberek, hogy nincs pénz egészséges étkezésre, de ha körülnézek egy boltban, nem nagyon látok olyan kocsit, amiben ne lenne valamilyen édes pékáru, nassolnivaló, csoki, félkész kaja, alkohol. A cigiről nem beszélve.

Persze lehet olyan is, hogy amikor magához vette a kutyát, jól állt anyagilag és évek múlva elvesztette a munkahelyét stb., de azt gondolom, ha nagyon akarná az illető, alap dolgokat úgy is meg lehet adni a kutyának. Gondolok itt oltásokra, egy közepes minőségű tápra, chipre. Ha közbejönne valami nagyobb összegű orvosi kezelés, még mindig lehet részletben fizetni több helyen, vagy végső esetben kölcsönkérni barátoktól, rokonoktól.

2013. szept. 18. 00:09
 7/12 anonim ***** válasza:

#4: nem tudtam, hogy lehet rájuk is biztosítást kötni.

Köszi.

2013. szept. 18. 01:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Az a biztosítás nem ér semmit. Kiperkálsz egy csomó pénzt a biztosítónak évekig, amikor meg oda érsz, hogy na most ti perkáltok pofátlanul elküldnek téged vagy adnak annyi összeget, hogy még egy macskának se tudnék konzervet venni belőle, és még te érzed rosszul magad. Hidd el jól kivan ez találva.
2013. szept. 18. 05:37
 9/12 anonim ***** válasza:
ez nem igaz utolsó. A Groupamának nagyon jó kiegészitőbiztositása van kutyákra, évi 2- vagy 300 ezerig fizet orvosi beavatkozást. Attól függ, hogy kötöd, és nem küldenek el, ha fizetni kell. Beadod az orvosi papirokat, kimennek ellenőrizni, és utalnak. Nem a teljes összeget, hanem azt hiszem valami 80 %-át.
2013. szept. 18. 06:43
 10/12 anonim ***** válasza:
na igen, csak ha elolvasod a feltételeket, egy rakat betegség esetén egy fillért sem kapsz (többnyire adott fajta jellemző betegségeire) illetve a felelősségbiztosításnál is ki van zárva egy csomó fajta (többnyire az összes bull típusú kutya, roti stb...) Én a magam részéről nem kötök, bár gondolkodtam rajta, de szerintem nem éri meg. Majd talán pár év múlva, ha rájön a többi biztosító is (most csak az aegonnál van ha jól emlékszem) hogy lenne erre kereslet, és lesz konkurencia, akkor kedvezőbb csomagok lesznek. Egyelőre nagyon drága ahhoz képest, amit nyújt
2013. szept. 18. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!