Magyar agár kérdések?
-Panelkutyának jó?
-Napi 2 óra mozgás elég neki, 1.5 óra agyi -és intenzív fárasztással?
-Melyik kennelt ajánljátok, és mennyibe kerül?
-Mindenki mást mond: munkavizsgára kötelezett?
Lehetőleg agarasok írjanak!
Őszintén, te meztelenkutyát kiraknál kertbe?
Na látod, hogy nem.
Panelban a pásztorkutyákon (nem területigényük miatt) kívül minden más kutya nagyon jól elvan. Mivel az agarak vadászkutyák, így köszönik szépen, egész nap elvannak a kanapén. Viszont, ha lehetőségük van rá, akkor órákat is képesek menni, futni, stb. Napi szinten kb. 2-3 óra intenzív foglalkozásra van szükségük, de ha egy-két nap kimarad, akkor se lesz semmi bajuk. Kölyök és növendék korban viszont fontos, hogy sokat legyen friss levegőn és sokat mozoghasson. De ez minden más kutya számára fontos a fejlődése szempontjából.
A többit nem tudom.
A magyar agár a világ leglustább kutyája. Délelőtt 10-kor könyörögnöm kell neki, hogy keljen már fel. Főleg télen.
Agyilag ne fáraszd, inkább rohanni szeret.
Nem vagyok tisztában a mostani árakkal, de úgy 70-100 ezer között már láttam jó helyről kutyákat.
A Kucorgó-Dombi kennelben vannak most kiskutyák, nem tudom hogy mind gazdis-e már. És a Bestial Face Of Beauty kennelben is néhány hetesek a babák, nagyon szépek.
Nem kell munkavizsga egyetlen agárfajtának sem.
Szia!
A magyar agarat simán lehet lakásban tartani. Nem sok, inkább intenzív mozgásra van igénye, amúgy egész nap alszik.
Kennel: el kell döntened, hogy küllem, verseny vagy vadászagarat akarsz és az alapján keresni kennelt. Verseny és küllemagarakat a MEOE, vadászagarakat a MATOE és OAE kennelek között találsz. Ez nem jelenti azt, hogy egy MEOE-s kutya sem jó vadászatra, akad köztük és fordítva is, egy MATOE-s kutya is nyerhet küllemversenyt. Csupán máshogy szelektálják őket.
Munkavizsga: a MATOE és OAE kutyákat ha tovább akarod tenyészteni, akkor munkavizsgára kötelezettek. A MEOE-nál nincs ilyen.
A jellemük: a küllemagarak szerintem többnyire ideggyengék, úgyhogy csakis jó és neves kennelből vegyél. A versenyagarak és a vadászagarak erős űző ösztönnel rendelkeznek, ezért nagyon oda kell rájuk figyelni, nehogy elüsse őket valami. Szocializáció fontos, különben levadássza a környékbeli kisebb vagy akár közepes méretű kutyákat is.
A vadászagarakat simán lehet kint tartani télen, megfelelően szigetelt házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!