Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy buszon hány kutya utazhat?

Egy buszon hány kutya utazhat?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy volán helyközi busz járatokon egyszerre hány kutya tartózkodhat? mert én már hallottam olyat is, hogy csak egy, de olyat is, hogy kettő.

Erről külön nem láttam kiírást egy buszos oldalon sem.

Azért lenne fontos, mert barátnőmmel utaznánk ketten, és ő is, meg én is szeretnénk hozni a kutyáinkat. Neki kistestűje van, nekem közepes testű kutyám, ezen az egy infón kívül mindent tudok már a kutya szállításáról, de ebben valaki kérem hogy segítsen!

Ha valakit szállítottak le, mert már volt egy kutya, vagy fel sem engedték, mert ketten voltak vagy nem volt probléma, hogy többen voltak,vagy ilyesmi történet is jöhet, a lényeg, hogy hiteles legyen, mert a héten mindenképp szeretnénk elmenni egy helyre, és az egy órás busz útnyi távolságra van.

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2013. szept. 17. 20:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha az utazási szabályzatban nincs rögzítve, akkor akármennyi, illetve a sofőrtől függ - hozzáteszem, ha a kutyának köteles vagy jegyet váltani* és meg is teszed, nem szállíthat le a buszról.

*társaságonként eltérő, melyik kutya jegyköteles, például a pécsi helyi járatokon a vakvezető kutya, rendőrkutya nem az, minden más eb igen.

2013. szept. 17. 22:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia mi Pilisre mentünk volánnal 2 kutyánk van igaz kölykök voltak a spániel 8 hónapos a francia bulldog meg 5 de vettünk nekik jegyet a spancin volt szajkosar és ennyi nm volt probléma, de ha nem akar felengedni csak egyel mondjátok neki, hogy hol ván róla írásos szabály h csak egy kutya lehet a buszon, ha nem tud mutatni márpedig nem tud köteles felengedni
2013. szept. 19. 11:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
az írásos szabály a volán honlapján van, ahol le van írva, hogy korlátozhatja az élő állatok számát, ami azt jeleni, hogy lehet 0 is...
2013. szept. 19. 11:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Na, nem tudom, mondta-e már valaki, de változtak a kutyaszállítás szabályai:

mégpedig:

Autóbuszba bevihető élő állatok

1. Élő állat olyan zárt szállítóeszközben szállítható, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki.

2. Az 1. pontban foglaltaktól eltérően, utasonként egy kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával, és kérésre azt az autóbuszjárat személyzetének vagy az ellenőrnek fel kell mutatnia.

link:

[link]

2013. szept. 19. 12:33
 15/16 anonim ***** válasza:
Az odáig rendben is van, hogy utasonként egy kutya vihető. Na de ha a nép a fejébe veszi, hogy x faluból elmegy a kutyájával kiállításra vagy valamire és már a Julikát és a Bélát meg az Erzsit is meghívta szóval elindulnak kisezren, akkor "plafonig" lesz a busz kutyákkal, csak mert mindenki vihet egyet? :DD Arról nem változott a szabály, hogy továbbra is a sofőr "hangulatán" múlik-e, hogy mennyi kutya lehet a buszon egyidőben?
2013. szept. 19. 14:20
 16/16 anonim ***** válasza:
4-es pontban még mindig ott van, hogy korlátozhatja..
2013. szept. 19. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!