Egy buszon hány kutya utazhat?
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy volán helyközi busz járatokon egyszerre hány kutya tartózkodhat? mert én már hallottam olyat is, hogy csak egy, de olyat is, hogy kettő.
Erről külön nem láttam kiírást egy buszos oldalon sem.
Azért lenne fontos, mert barátnőmmel utaznánk ketten, és ő is, meg én is szeretnénk hozni a kutyáinkat. Neki kistestűje van, nekem közepes testű kutyám, ezen az egy infón kívül mindent tudok már a kutya szállításáról, de ebben valaki kérem hogy segítsen!
Ha valakit szállítottak le, mert már volt egy kutya, vagy fel sem engedték, mert ketten voltak vagy nem volt probléma, hogy többen voltak,vagy ilyesmi történet is jöhet, a lényeg, hogy hiteles legyen, mert a héten mindenképp szeretnénk elmenni egy helyre, és az egy órás busz útnyi távolságra van.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Ha az utazási szabályzatban nincs rögzítve, akkor akármennyi, illetve a sofőrtől függ - hozzáteszem, ha a kutyának köteles vagy jegyet váltani* és meg is teszed, nem szállíthat le a buszról.
*társaságonként eltérő, melyik kutya jegyköteles, például a pécsi helyi járatokon a vakvezető kutya, rendőrkutya nem az, minden más eb igen.
Na, nem tudom, mondta-e már valaki, de változtak a kutyaszállítás szabályai:
mégpedig:
Autóbuszba bevihető élő állatok
1. Élő állat olyan zárt szállítóeszközben szállítható, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki.
2. Az 1. pontban foglaltaktól eltérően, utasonként egy kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával, és kérésre azt az autóbuszjárat személyzetének vagy az ellenőrnek fel kell mutatnia.
link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!