Vonaton hány kutya utazhat egyszerre?
9.3.14. A kísérı kutya és a szolgálatban lévı rendırségi kutya kivételé-
vel nem vihetı be élı állat:
a) az 1. osztályú kocsiba,
b) az étkezıkocsiba,
c) a pót- és helyjegyköteles, valamint a helyjegyköteles vonatba és kocsiba.
Kutya csak a 2. kocsiosztályú személykocsiba vihetı be. Egy
utas legfeljebb 2 kutyát vihet magával. A 2. kocsiosztályú fülkés
kocsi fülkéjébe a kutya csak az ott ülı valamennyi utas beleegyezésével vihetı be. A fülkés kocsi egy fülkéjébe legfeljebb 2
utas vihet be kutyát. 20 kg-nál nehezebb, nagytestő kutya csak a
személykocsi peronján szállítható. A háló- és fekvıhelyes kocsiba kutya csak akkor vihetı be, ha a kutyával utazók az egész
fülkét igénybe veszik. A kutyát pórázzal és szájkosárral kell ellátni. A kutya tulajdonosa köteles az állat egy évnél nem régebbi
kelető, veszettség elleni oltási bizonyítványát magával vinni, és
azt kérésre felmutatni. A három hónapnál fiatalabb kölyök kutya
esetében nem kell igazolást felmutatni. Ha az utas a szükséges
igazolást nem tudja felmutatni, a vasúti társaság az utast és kutyáját kizárja az utazásból
Mi folyton utazunk a kutyánkkal vonaton és buszon is.Meg vesszük a fél jegyet neki és még soha nem utáltak ki minket.
Egyszer e busz sofőr nem engedte fel ,de panaszt tettünk és a papírt amit küldtek,hogy felmehet a buszra visszük magunkkal.
Basszus, a fülkétlenben meg ülésenként 2-ő, plusz a gazdák :)
Ja és a bernáthegyit meg a fülkésnek csak a folyosóján szállíthatod, vagy a budi előtti részen? A peron aszittem a vonat mellett, a földön van... Igaz mindegy, mert 2 bernáthegyitől amit 1 manus vihet, úgyse fog elférni senki a folyosón, és fel-leszállni se fognak.
Ha elsőként mész be kutyákkal a fülkébe, akkor ott mindenki beleegyezett... így aki később jönne, mondván nincs hely, menjetek ki, elmehet a buxusba.
Hát az biztos, hogy leugatja őket :)
Én is úgy gondoltam, hogy olyanra kéne ami nem fülkés. De megfogadom a tanácsod ha fülkés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!