Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez jó válaszlevél a tenyésztőnek?

Ez jó válaszlevél a tenyésztőnek?

Figyelt kérdés
Írtam egy viszonylag hosszú levelet a tenyésztőnek, beleírtam hogy az adott fajtával és a kutyákkal kapcsolatos ismereteimet, bemutatkozás, mindent és érdeklődtem hogy tervez-e a jövőben almot, illetve hogy milyen feltételeknek kell megfelelnem, hogy ha tőle szeretnék kiskutyát. Három hét után rövid válasz jött: év végére terveznek almot, és ha érdekel akkor tartsuk a kapcsolatot. Erre szeretnék írni egy válaszlevelet, csak hát, lehet bénán fog hangzani, de nem tudom mit írhatnék. Az addig oké, hogy köszönöm a választ és igen, természetesen érdekel. Érdekelne az hogy hogyan zajlik a kiskutyák vétele, abban a 8 hétben mit kapnak meg, vannak-e szocializálva, mivel teteti őket kell-e foglalót tennem meg ilyenek. Vagy várjak ezzel, amíg aktuális nem lesz? Ahogy facebookon néztem most biztosan elfoglalt, mert sokat jár kiállításra meg sokat utazgattak a családdal is. Facebookon is bejelöltem ismerősnek, de nem jelölt vissza (igaz, ott írtam az első levelet és arra sem válaszolt ott, csak emailben), megemlítsem neki, hogy bejelöltem és ha gondolja akkor jelöljön vissza, hogy naprakészen értesüljek a "híreiről"?

2013. szept. 16. 21:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat :)

Sajnos meglátogatni nem igazán tudom, mert az Egyesült Királyságban él.

Lehet hogy kicsit nyomulós voltam, talán nem kellett volna a facebook de most már mindegy. Nagyon tetszik az egyik szukája és a törzskönyve is príma, szűrt szülők, CC-s kutyák, konkrétan arra kérdeztem rá, hogy lesznek-e tőle valamikor kiskutyák és énszerintem arra írta, hogy majd év végén.

Az árra nem kérdeztem rá, de azért valahogy majd fel kéne vezetni ezt is, ne vásárlás előtt pár nappal derüljön már ki hogy mennyi is az annyi, illetve hogy kell-e foglaló és ha igen, akkor hány euró? Illetve az eü garancia is nagyon fontos lenne, mert hallottam már olyat is, hogy tán lézerrel elintézték (nem ők), hogy a szukát ne lehessen tenyészteni :/

2013. szept. 17. 19:17
 12/12 anonim ***** válasza:
azért angolokkal vigyázz, nekem hiába van 10 éves kiállítási múltam és eredményes kutyáim így is mikor onnan hoztam kutyát a tenyésztő kért 3 ajánló levelet rólam más tenyésztőktől, az orvosom nevét és címét (és basszus fel is hívta!! szegény dokim jól meg is lepődött :D emellett fotókat is kért a házról, kertről, kutyák helyéről majd adott egy kegyetlen szerződést amiben semmire nem volt garancia! ( az angolok és alapból a külföldi tenyészetek nagyon kevés garanciát adnak és pl diszpláziára soha... nekem eddig mindig azzal ütötték ezt el, hogy nem bizonyíthatóan öröklött betegség) de még az is benne volt, hogy mivel kell etetnem, mennyit kell mozgatnom, max és min mekkora méretű lehet az a szuka akit befedezhet stb szóval rém szőrözősek egyik tenyésztő ismerősömmel még azt is eljátszották, hogy csak ő mehetett a kutyáért és személyes beszélgetés is volt (plusz ő is elég kemény szerződéssel lett meglepve ja és mivel náluk más típusú a törzskönyvezés a lassan 2 éves kutyájának még mindig nincs tk-ja csak regisztrációs lapja amivel itthon semmit se ér...)
2013. szept. 21. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!