Ez megfelelő lesz télre? Nem fog megfázni? Bentre nem jöhet.
Sziasztok!
Van egy magyar vizslánk, másfél éves. Közeledik a tél, és mivel rövidszőrű kutya, féltem a hidegtől. A házba nem jöhet. Nem kiskorában került hozzánk, egy ismerősétől hozta el apum, aki azt mondta neki, hogy elege van ebből a kutyából, és "ki akarja vinni az erdőre" (ezt inkább nem is kommentelem...). A teraszunkon készül neki a kuckó, a legszélvédettebb sarokban. Van egy kiszeparált fotelunk, az már az övé, az lesz a sarokban, meg egy szigetelt kutyaházikót kap, amiben lesz ez a fotel. A terv még az, hogy (ezt a cicánknál is alkalmaztuk annak idején), hogy esténként rongyba bugyolált forróvizes palackokat kap a pokróca alá.
Ez így elég lesz? Nem fog megfázni? Féltem a drágát. Előre is köszönöm a válaszokat.
szerintem ha folyamatosan kint van, hozzá fog szokni a hideghez.
persze valamennyivel több kaját kell neki adni, hogy tudja a hőt termelni :)
a palack jól hangzik, de lehet kutyánál nem jó, mert a palack nyomná. ha meg nagyon körbe van bélelve, csak a pokrócot melegíti.
egy szigetelt ház szerintem elég.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kettes: Nem tudom, talán megfűzhető lenne apum, ha most nekiállok, talán november-decemberre sikerül kirinyálnom anyummal karöltve, hogy bejöhessen.:) Van még egy opció egyébként, az egyik mellékhelyiség, ami fűtve van, oda szerintem be tudnám szervezni...
A vizslát még a régi ember is olyan nagyra tartotta hogy bent aludt a kandalló előtt.
Ezek a kutyák nem szeretnek egyedül lenni, nem is házőrzők.
A kint tartását nem tartom helyesnek, legalább valami előszobába jó lenne beengedni, ahova te is kitudsz hozzá menni.
Pontozzuk fel a hülyeséget?
A vadászat tartamáig voltak kint, mert ott mozogtak nem fáztak. De ha hazamentek, beengedték a kutyát is. Józan paraszti ész, mekkora szőre van egy vizslának, 1 centi?
Télen te sem fázol a fejeden ha van hajad, és mozogsz.
De ha bevizesedik és fúj a szél és mondjuk feküdsz akkor onnantól nem sokat ér.
Utolsó! Az oké, hogy vadászkutya, és hogy bírja a hideget, meg hogy télen is vadásztak vele. De akkor mozog a kutya! Hőenergiát termel. Vadászat után, mikor pihenés van, akkor a megbecsült vadász kutya is bent van a házban a gazdával, nem a -5 fokban alszik kint.
De amúgy aludj takaró nélkül mondjuk 15 fokban és egy vékony pizsamában... Megnézném, hogy te mennyire fáznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!