Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy is van ez a ROYAL CANIN-nal?

Hogy is van ez a ROYAL CANIN-nal?

Figyelt kérdés
egy ismerősöm staffiját ezzel eteti és valami gyönyörű szép kutya, itt mégis nagyon rosszakat olvasok az RC-ről. most akkor milyen táp?
2013. szept. 15. 22:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

A kukoricát jobban emésztik a kutyák, mint a burgonyát, vagy a borsót - ez utóbbi két növény kb teljesen felesleges a kutyáknak. Lehet hogy a kukorica, és a gabona is az, de legalább azzal tudnak valamit kezdeni.

Ha jól tudom, Alexandra Barf szerint etet. Megkérdezhetem, hogy nagyjából mennyi szénhidrátot vesz fel a kutyád, és milyen formában? Csak kíváncsi vagyok, mert táppal etetek, de egyre inkább szimpatikus a nyers verzió.

2013. szept. 16. 10:48
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

Én gabonát egyáltalán nem adok neki, annyi szénhidrátot vesz fel, amennyit a zöldség/gyümölcs tartalmaz. Ezt pontosan nem számoltam ki, én a 30/40/30 arányhoz tartom magam, nekünk ez teljesen bevált.

A csontos húson van neki elég zsír, ami kiegészítve a zöldség/gyümölcs szénhidrát tartalmával együtt elég neki :)

2013. szept. 16. 11:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Értem. Ebből, én arra következtetek, hogy legalább annyira felesleges kukoricával telitömött tápot adni a kutyának, mint burgonyával és borsóval telitömöttet.
2013. szept. 16. 12:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt, egészséges kutyánál igen, mert ha elég zsírhoz jutnak, akkor azzal beépül/felszívódik stb. a kajából a tápanyag, akkor szénhidrát pl. nem is szükséges hozzá. Sőt! A kutyákban nincs is meg az ún. szénhidrátbontó enzim alapjáraton, viszont kb. 2 hét alatt kialakul bennük! - Milyen érdekes :)

A kölyköknél érdemes némi szénhidrátot adni, ha BARF-on nevelkednek, de ott is jobb a szétfőzött rizs ill. hallottam már olyan kutyáról, aki pl. gabonamentes BARF mellett fogyott, viszont amint kapott kukoricadarát főzve, egyből gyarapodni kezdett - ez a beteg kutyusokra jellemző, egészséges kutyinál még ilyet nem hallottam.

2013. szept. 16. 12:27
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom,ki honnan vette,hogy itt hallomásból kritizáljuk a tápokat.A mi esetünkben ez épp nem igaz.A RC az a táp,amitől először olyan hasmenést kapott a kutyám,hogy az borzalmas,vízszerű széklet dőlt belőle.Amint abbahagytuk ennek a csodatápnak az etetését,elmúlt neki.

Felnőttként kipróbáltunk nála egy másik,elvileg érzékeny kutyáknak valót.Ettől csak szó szerint csontig,véresre rágta a tappancsát.Amint elhagytuk a tápot,azonnal elmúlt neki ez az irritáció.

Több más kutyás is panaszkodott ilyesmire.És biztos nem kitalálták,hogy lejárassák a RC-t.

A táp nem éri meg az árát,színezett,ízesített gabona az egész.

2013. szept. 16. 12:44
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

Mindenki azt írja le a tápokról amit tapasztalt szerintem!

Én legalábbis sokféle tápot próbáltam a 2 kutyámon,hol anyagi,hol csak mert elfogyott amit addig ettek és kellett vmivel helyetesíteni alapon.

Én is etettem RC-vel. Rendben volt minden,csak a kutyám hízni kezdett,pedig az előírt adagot kapta.Attól kevesebbtől már nem is lakott volna jól.Így egy hónap után váltottam.

Igazából hosszú távon nem is tudtam volna megvenni,mert nem olcsó.Csak egy betegség miatt a doki nagyon ajánlotta a tápot így nem sajnáltam rá a pénzt és vettem egy nagyobb adagot.

2013. szept. 16. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!