Hogy is van ez a ROYAL CANIN-nal?
Az, hogy a kutya szép, nagyrészt genetika. Az enyém pont ugyanolyan szép volt teszkós tápon tartva, mint Briten vagy Acanán vagy Chicopee-n. A táp minősége nem a kutya szépségén mérendő, hanem az általános állapotán, a közérzetén, az egészségén.
A Royal meg nem rossz táp egy pedigréhez képest, de az árához viszonyítva viszont már más a helyzet. Olcsóbban jobb tápokat lehet kapni, tehát jobban jársz, ha nem azzal etetsz, ez meg már majdnem egyenértékű a rosszal.
Az ismerősödnek valószínűleg a legjobb táp.Mert jó a kutyájának.
Nem a GYK-n kell elmenni az ajánlott és az általuk minősített tápok után. Összeolvasnak mindenhonnan , és itt kinyilatkoztatják, hogy ez ezért nem jó, az azért jó.
Észre vehetted, általában az ügyeletes, újonnan megjelenő tápok a menők.
Egy percig nem állítom, hogy azok nem jók. Csak éppen még a piacon többféle remek minőség kapható. Nincs csak egy fajta jó.
Mindenkinek az a táp a szuper, amely megfelel a kutyájának.
A Royal valóban elég borsos árú. Hasonlatos az árképzésük a menő, ismert márkanevekhez bármilyen termékeknél.
Csak megerősíteni tudom azt amit az első írt.
Nekem kölyökkutyám van. Mielőtt megvettük próbáltunk mindent beszerezni és annyira siettünk, hogy pl annak nem néztük utána milyen tápot is kéne neki adni. Azt hittük a pedigreevel milyen jót teszünk. Egy hónapja csak ezt eszi (azt mondta az állatorvos, ha már megvettük fogyjon el, de utána egyből váltsunk) és tegnap megállítottak minket a kutyával egy szakboltban, hogy milyen gyönyörű, mivel etetjük. Hát megvolt az áll leesés (és leb*szás is), hogy pedigreevel....
Szóval tényleg nagyrészt genetika.
Ezek a tápok főképpen belsőleg okoznak változást, nem külsőben.
Nekünk Royal canin vált be. És néha nyers hús, nyers zöldségekkel.
Adtam a kutyámnak Totw-ot : nem emésztette.
Acanát: nem emésztette, lesoványodott, és f*sott tőle.
Amúgy a csupa színhústól, és egészséges zöldségektől nincs neki baja. Viszont a "csupa színhús" tápokkal valahogy nem tud mit kezdeni. :D
Amúgy, én azt olvastam, hogy a burgonya az, amit a kutya legkevésbbé tud hasznosítani - és az abból kinyert, csekély mennyiségű fehérjét sem emészti. Ugyanez igaz a borsóra. A gabonamentes tápok főleg burgonyával, borsóval vannak teli. Akkor, miért jobb ez, mint pl más táp magas hústartalommal, de gabonával? Én ezt nem értem, és örülnék ha valaki elmagyarázná. De nem csak úgy tessék lássék módra, hanem tudományos alapon :D
Amit itt írogatnak, az jó esetben csak egy vélemény, de általánosságban inkább valahol olvasott írások szajkózása. Kb. azt sem tudják, mennyibe kerül. Jelenleg a prémium tápok közül az egyik legjobb árban van, ha hó helyről veszi az ember.
Már 18 éve is RC-on neveltem fel a kutyámat, a pedigreet meg sem ették, undorral kiköpték. Igaz, nem állítanak meg az állatosboltban, hogy milyen szép, mert házhoz szállítják, de nem is igazán izgat a szomszéd néni véleménye.
A Royaltól nyilatkozott egy pasas, h a csirkehúst csirketoll fogja felváltani a tápcsaládban (talán már fel is váltotta), mivel a hús így megmarad az embereknek, a kutyáknak pedig tökéletesen meg tudják oldani a tollból is a tápanyag kinyerését, így mindenki jól jár. Ja és azért ilyen drága, mert sokkal költségesebb eljárás, mintha csirkehúsból készülne. Na persze.
Akiteki, te mennyiért veszed a Royalt? Még a Zoofast.hu-n is 13-14eFt.
Alapvetően a royal egy TÚL DRÁGA táp a beltartalomhoz képest.
Kb. olyan,mintha a Brit 7-8 ezer ft/15kg felmenne hirtelen 13-14 ezer/kg-ra. Kevesebben vennék meg,mert jónak jó táp,de ennyit azért nem ér.
2 x 20 kg 19 ezer valamennyi.
Szerencse, hogy nem szoktam elolvasni az ilyen okos cikkeket, ezért szépek és egészségesek a kutyáim. Az istenített Brit tápot pedig annak adom, aki kicsit dagadt, mert meg sem közelíti a RC-t.
Akkor tényleg jó helyről veszed :)
Velünk is megpróbálnak minden szart megetetni, így a kutya sem marad ki belőle. Én ezért nem is tápozok, legalább valamennyire tudom, h mit eszik.
Ezen lehet vitázni,mindenkinek az a jó ami bevált.Azét én kétségekkel fogadom,hogy a kukorica alapú táp,annyira egészséges.
Bár tescos tápon is élnek kutyák 10-13 évig.Csodák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!