Lehet border collie-t bérházban tartani?
Nem igaz, hogy nem csendes. Alapból nagyon is nyugodt, csendes fajta. Ugatni csak akkor kezd mikor unatkozik.
Nekem borderem van és bárki bármit mond, nem ajánlanám lakásba. Valóban 3-4 óra aktív mozgás kell neki, de ezt több részletben igényli. Az én kutyám a legnagyobb fárasztás után is csak max 2 órát marad nyugton, utána mint akit felhúztak, előröl kezdi a bulit. Ha nem végzel otthoni munkát és nem tudsz rá figyelni akkor nem ajánlom lakásba, mert kizárt, hogy magában kibírjon 8-10 órát, míg a gazdi nincsen otthon.
Komolyan itt az emberek többsége vagy nem tud kutyát nevelni vagy nem tudom....
Nekem két munkavonalú boderem van egy 29 nm-es lakásban...és érdekes semmi gond nincs velük. Semmi. Még akkor sem ha néhány napig nem tudunk olyan sokat menni mert mondjuk sokat dolgozom.... NEVELÉS kérdése.
Kedves 8-as: Az én borderemmel sincsen semmi gond, ha nem tudok vele eleget foglalkozni (pedig még kölyök, igényli a törődést), csupán arról van szó, hogy a kutyák eleve nem érzik túl jól magukat lakásban és én nem szívesen kínzom azzal a kutyámat, hogy nem elégítem ki, legalább minimális szinten az igényeit.
Jól van nevelve, nem rombol, de meglátszik rajta, ha nincs vele eleget foglalkozva.
Neked szerencséd volt, ügyi vagy *vállveregetés*, de aki nem ért a kutyákhoz, vagy ehhez a fajtához, az ne vegyen lakásba bordert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!