Hogyan tudom leszoktatni a 4 hónapos Border Colliem?
Lökd le az ágyról! Rá fog jönni,hogy ha a kezedet rágycsálja akkor nem jöhet fel az ágyra.
Bántani nem is kell,csak határozottnak és következetesnek kell lenned.Ha már most nem tudod ezt megoldani mi lesz ha kamaszodik? akkor a kézrágcsálásnál durvább dolgokat is fog tenni,mivel feszegeti a határait.
Ha egyedül nem bírkozol meg ezzel akkor menj el kutyaoviba és az oktatók majd segítenek neked.
Nekem 3 hónapos borderem van. Az egy hónap alatt amióta itt van, a fejem tetejére is állhattam, akkor sem tudtam leszoktatni erről.
Kb 3 napja váltottam a módszeren és ennyi idő alatt szinte teljesen leszokott erről.
Nem kell bántani, de határozottnak kell lenni. Erőteljesen, hogy a kutya is megértse, hogy te vagy a főnök szólj rá, hogy NEM. A lényeg nem a hangerőn van. Sose kiabálj, mert a kutyáknál ez gyenge személyiségre vall. Csak legyél nagyon határozott. Ha nem hagyja abba, összesen 3x próbálkozz, majd rakd ki a szobából a kutyát. Várj, míg lenyugszik, és csak utána engedd be.
Nekem ez a módszer mindenre megoldás volt. Leszokott a bútorok harapdálásáról, a kezem/lábam rágcsálásáról, a papucsom vagy ruháim cibálásáról. Csak azt rágja meg amit megengedek neki és a nemet is tökéletesen megérti, még akkor is ha nem látom, csak hallom mit csinál.
Mindössze 3 nap kellett hozzá, de ehhez nekem is meg kellett változnom.
Sokat segített egyébként Cesar Millan könyve (amit még ki sem olvastam, mégis bevált a módszere amit a határozott fellépésről írt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!