6 hónapos tacskó kutyámat hogy tudnám leszoktatni arról, hogy felugráljon?
Szia
hát nekem is ovlt gondom a kiskutyámmal mert oda kapott ha ki akart venni valaki valamit a szájából és én egy profi kiképzőtől kérdeztem mit tegyek .. szóval ha felugrál akkor erőteljesen szól jár hogy nem és határozott mozdulattal lökjed el magadtól.. mond neki hogy ül és ha megteszi kapjon egy jutalom falatot vagy egy okos jó kutya + simogatásos bíztatást... az orrát nyugodtan meg lehet pöckölni vagy ilyesmi persze nem olyan erősen hogy fájjon neki vagy valami csak hogy tudja ki a főnök.. és ezekkel pár nap alatt meg tanulja és máskor csak rá kell szólni hogy NEM! és abba fogja hagyni vagy kapásból el se kezdi :) remélem segítettem :)
Szia,
Nekünk a kutyasuliban azt tanácsolták, hogy amikor hazaérünk ne foglalkozzunk a kutyussal, mint ha ott sem lenne. Ha felugrik akkor el kell fordulni, de ne szóljunk hozzá maximum lökjük el magunktól. Majd szépen lassan várjuk meg míg lenyugszik (pl lefekszik a földre végre). Azután hívjuk oda magunkhoz és dicsérjük meg.
Fontos, hogy következetesek legyünk így hamarosan nem fog felugrálni amikor hazaérsz, hanem nyugodtan fog várni. A mi labradorunk úgy 1-2 hét után beállt rá.
Még annyi, hogy akkor is folytasd, ha már beállt erre. Pár percet legalább várj akkor is.
Utolsó vagyok. Azt lefelejtettem, hogy az, hogy levegőnek nézed úgy értettem, hogy ne simizd és ne tarts vele szemkontaktust amíg meg nem nyugszik. Csak sétálj el mellette. Tudom, hogy elég kegyetlenül hangzik, mi is nehezen bírtuk ki, de tényleg müködött.
Az ellökést úgy értettem, hogy ne durván és csak akkor, ha tényleg zavaró közben. Szerintem egyébként elég csak elfordulni tőle ahogy látod, hogy ugrani készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!