Jó választás a dalmata?
Fogok kapni egy dalmatát. Azt hallottam, hogy önfejűek, de ha a gazdi következetes akkor ez elkerülhető. Viszont örök kölyök, aminek én nagyon örülök, meg annak, hogy családszerető, szereti a gyerekeket (engem), és nagyon mozgékony, aminek én úgyszintén örülök, mert szeretem az ugrálós kutyákat, akik imádják a sétákat, a játékot.
Lehet, hogy a dalmata nem a legjobb első kutyának, csak érdekel, hogy milyenek (ha már ilyen kutyám lesz)!
Semmi megjegyzéstől nem választok más kutyát, akkor se, ha egy dalmata megevett egy embert! :) Szóval ragaszkodomk ehhez a kutyushoz.
Főleg olyanok válaszát kérdezem, akiknek már volt ilyen kutyája, esetleg tenyésztő!
A kérdező kommentje:és még 1500 helyről láttam, hogy társaságkedvelő, gyerekszerető, okos, kedves kutyus.
És élőben hányat ismersz személyesen? Közelről?
A vikipédiába mindenki azt ír, amit akar. Attól még nem muszáj elhinni.
Én is ismertem néhány dalmatát, hozzájuk képest az önfejű husky vagy egy basenji nevelése sétagalopp.
Még csak véletlenül sem akarja azt csinálni, amit elvárnak tőle.
Nem véletlen, hogy a mutatós kinézete ellenére sehogy nem akar divatba jönni. :)
"és mondhattok bármit"
Tudod az a helyzet, hogy ha tanácsot kérsz, azt jogodban áll nem megfogadni, ahogy ezt meg is ígérted az elején. Ennek ellenére, ha így reagálsz arra, ha az emberek segíteni próbálnak, és tanácsokat adnak, akkor ne csodálkozz, ha utána otthagynak a fenébe (ha előtte nem kevernek le egy pofont, hogy észhez térj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!