Mi a véleményetek a kiskutya lenyomásáról, ha nem akar leállni a harapdálásról?
hát figyelj, így nem lehet hozzáállni a kutyaneveléshez, hogy kárt teszel e benne lelkileg vagy sem
nem tudom milyen fajta kutya és mekkorára fog nőni, de ha már most véres sebeket harap rajtad, mi lesz később?
szerintem csak szimplán vágd szájba, persze ennek mértéke attól függő legyen, hogy mekkora a kutya, ha nagyon kicsi nem kell neki akkorát adni, hogy megszédüljön :D
az a lényeg, hogy vegye a lapot, hogy ezt nem szabad és ez nem játék, ne hagyd, hogy a fejedre nőjön
te tudod, a te kutyád, úgy neveled, ahogy akarod, de akkor ne csodálkozz ha 1 éves korára nem lehet megsimogatni se mert ahogy nyúlsz felé már rágja a kezed...
egyébként szerintem a leghatásosabb módszer és nem kell félned attól, hogy megromlik ettől a kapcsolatotok
a kutya nem sértődik meg ha szájba van vágva, nem fog rád ellenségként tekinteni, de még csak a bizalmadat sem veszted el nála, csupán tudatod vele, hogy ezt nem szabad
ők falkán belül is így intézik el sokszor az ilyet
megint az a rohad*k vagyok aki a szájbavágást támogatja
ne a netről szeddj infót, sok hülyeség van ott
és egy domináns, harci kutyánál meg FŐLEG nem szabad hagyni, hogy a fejedre nőjön
egyébként leírhatnád, hogy milyen fajta vagy milyen keverék
tudom, hogy hülyén hangzik, de az ilyen kutyák nem is ránőnek az emberre, hanem átveszik a falkavezér szerepet, mert te is leírtad, hogy hajlamosak rá
csakhát amikor a hírekben halljuk, hogy megtépte a gazdit, akkor mindenki levonja az általános következtetést, hogy biztos ütötte, vágta, éheztette, 1 méteres láncon tartotta és biztos ezért, holott lehet, hogy csak hagyta, hogy az állat felülkerekedjen rajta és ő legyen a főnök
és ugye a falkában, ha odanyúlsz a főnök kajájához vagy bármi más sértést teszel ellene, megküzd veled
tudnod kell, hogy három eset van ilyenkor: ha te vagy a főnök, ha egyenrangúnak tekint titeket a kutya és ha ő a főnök, remélem logikus, hogy balról jobbra haladva rosszabbodik az állapot
ne ess ebbe a hibába!
Tisztázzunk egy apróságot: a "harci kutya" attól "harci kutya" hogy harcoltatják. Gondolom te inkább úgy értetted hogy pitt vagy valamilyen más típusú terriered van. Ne keverjük a kettőt.
Én azt mondom hogy ha nagyon bedurvul akkor hagyjátok abba a játékot és pár percig hagyjátok egyedül, ne foglalkozzatok vele és majd szépen rájön hogy van egy határ amit ha átlép akkor nincs játék.
Illetve érdemes lenne felkeresni egy környékbeli kutyaovit, ártani nem fog ártani és te is sok dolgot meg fogsz ott tudni tanulni.
Szerintem fizikai fenyítéssel csak a nagyon problémás kutyákat szabad nevelni, és azt is szakértelemmel. Mint pl. Caesar Millan. Bár az ő módszere elég egyedi, de tény, hogy az esetek nagy részében célra vezető.
http://www.youtube.com/watch?v=tRJbnNLdN-I
Ha a kutya elkezd harapdálni, sikíts fel, hogy megijedjen, és hagyd őt ott 10-20 percre. Ne foglalkozz vele, ne is nézz rá. Ha szépen játszik, akkor dicsérd meg.
Szerintem egy kölyöknél ez a földre nyomás annyira felesleges és szükségtelen. Ne úgy akard nevelni, hogy megfélemlíted, hanem érd el azt, hogy ne akarjon olyat, ami miatt megharagszol rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!