Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 hetes kiskutya: eddig...

10 hetes kiskutya: eddig minden rendben volt, szót fogadott, jött a pórázon, ha hívtuk odajött hozzánk, de egy ideje sétálás közben lecövekel és nem akar tovább jönni, hiába hívjuk nem jön oda hozzánk, sőt még elszalad. Mi lehet vele?

Figyelt kérdés

2013. máj. 25. 09:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem érte valami trauma?

Egyébként 10 hetesen még nem kéne utcán sétáltatni, míg nincsenek meg az oltásai.

Hogyan hívjátok? 10 hetes még nagyon pici, nem "fogad szót", csak a reflexeinek engedelmeskedik. Ha leguggoltok és kedvesen, magas hangon hívogatjátok, vagy lehajolva távolodtok tőle, oda fog menni. Hacsak nem ijesztettétek meg valamivel, akár véletlenül is.

2013. máj. 25. 09:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy épp az egyik félénk időszakát éli meg, amikor minden hirtelen félelmetessé válik számára, valamikor pont ebben az időszakban van egy. Kérdés, hogy 10 hetesen tényleg miért sétál már. Enyém 13 hetesen mehetett először utcára, legutolsó oltása után. Most egy erősebb inger olyan traumát is okozhat. amit nehéz később kikezelni. Egyébként valami különsen csábító jutalomfalattal próbálnám a helyetekben. Pl. Brit Care- Let's bite szárított husi falatok. Neten lehet rendelni főként, de mi Fressnapfban vettünk.
2013. máj. 25. 09:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Oltásokat már kapott, ezért is merjük kivinni főleg csendesebb helyekre, ahol nincs nagy a mozgás és nincs se más ember, se állat. A sétálást jól tűri, tűrte póráz élkül is jött mellettünk mindig, korához képest nagyon okos és általában hallgat mindenre, amit mondunk, de most valahogy nagyon makacs lett.
2013. máj. 25. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Valamitől megijedhetett, legyetek vele türelmesek, semmiképp ne húzzátok, amikor lecövekel, mert azzal nem értek el semmit. Azt próbáltátok már, hogy egyszerűen otthagyjátok és elindultok? A legtöbb kiskutya ilyenkor el fogja kezdeni követni a falkáját. Ezt csak teljesen forgalommentes helyen ajánlom. Jó módszer lehet az is, ha valami játékkal vagy jutalomfalattal csalogatjátok. Esetleg egy ismerőst meg lehet kérni, akinek van egy jól szocializált felnőtt kutyája, hogy menjen el veletek sétálni, a másik kutyát úgyis követni fogja a kicsi. Én is így csináltam eleinte a két 12 hetes kiskutyámnál, az anyjukat elengedtem, a kicsik meg követték pórázon.
2013. máj. 25. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Minden kutya az elején egy tündérbogár, aztán kinyílik a csipája:) A mi kutyánk is áldott jó volt az első két hétben, utána kezdett el próbálkozni.
2013. máj. 25. 10:49
 6/6 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal. Szerintem is megijedhetett mivel ezt a korszakát éli.. olyan inger érte ami miatt változott. Nagyon óvatosan és türelmesen kell bánni vele most. A mi kutyánkat amikor még pici volt egyszer megfürdettük..a feje picit lemerült a víz alá,de csak egy pillanatra és azóta nem nagyon lehet fürdetni. Már 8 éves és retteg a víztől. :/

Legyetek nagyon türelmesek.

2013. máj. 25. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!