A kutyáknak is van így külön személyiségük mint az embereknek?
szerintem van. én is meglepődtem, amikor világosan kiderült, hogy az egyik kutyám okosabb, mint a másik, például. Pedig ugyanaz a fajta...
Kifejezetten más a két kutyám személyisége... az egyik nyugis, szaglászós- nézelődős, a másik meg egy kis bolha, kergeti a faleveleket, stb... a mozgásuk, ahogy lefekszenek aludni, ahogy futnak, az teljesen ugyanaz, de pl. más kajákat szeretnek, más játékkal játszanak szívesen...
Van személyiségük, mint ahogy a fejlettebb állatoknak mind, de még fejletlenebb jószágok között is megfigyelhető viselkedésbeli különbség.
Namost én azért érzek egy kis fogalmi zavart nálad. Tehát a személyiség az nem öröklött dolog (inkább csak hajlamot öröklünk bizonyos viselkedésekr, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy meg is jelenik majd), nagyrészt tanult, illetve a környezet hatások befolyásolják. Így aztán za uccsó kérdésednek nem is igazán van értelme, triviális, hogy köcsög kutya nem születik. Ellenben nem is csak nevelés kérdése, mert nem tudod befolyásolni, hogy az adott élőlény egyes élményeket hogyan él meg. Pláne nem emberként, hiszen teljesen máshogy érzékeled a világot, mint pl egy állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!